Γιατί ήλθε στα… πεταχτά στην Καλαμάτα ο τ. Πρόεδρος;

0

Όταν πληροφορούμαστε από τον Δήμο Καλαμάτας (09/02/2021) ότι ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Δημότης Καλαμάτας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα ήταν κεντρικός ομιλητής στην επέτειο για την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό (23η Μαρτίου του 1821), αναμέναμε ότι εκείνη την ημέρα θα βρισκόταν εδώ από τις πρώτες μεταμεσημβρινές ώρες, για να παραστεί στη δοξολογία και τις άλλες εκδηλώσεις.

Άγνωστο για ποιον ή ποιους λόγους, ο κ. Παυλόπουλος περιορίστηκε μόνο στην ομιλία του στις 7 το απόγευμα της Τρίτης στο Μέγαρο Χορού, με θέμα “Όψεις της πορείας του Ελληνικού Έθνους – Ρίζες και Προοπτικές”, αποφεύγοντας(;) να έλθει στην Καλαμάτα μερικές ώρες νωρίτερα και να παραστεί, όπως έκανε άλλωστε ανελλιπώς, όλα τα χρόνια ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κι έτσι ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν βρέθηκε στις 23 Μαρτίου στο ιστορικό δημαρχείο Καλαμάτας για να του παραδώσει ο δήμαρχος -όπως ίσως υπολόγιζε- το αναμνηστικό μετάλλιο “Πνοή Ελευθερίας” του Δήμου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, όπως έκανε στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο.

Και επειδή την παραμονή της επετείου της απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τον τουρκικό ζυγό, την Δευτέρα, μετέβη ο δήμαρχος στο Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου και παρέδωσε το αναμνηστικό μετάλλιο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό αντίστοιχα, αναγκάστηκε να… πεταχτεί μέχρι την πρωτεύουσα σήμερα, αμέσως μετά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και να το παραδώσει και στον κ. Παυλόπουλο.

Όλα αυτά προκαλούν το ερώτημα: Γιατί άραγε ο Μεσσήνιος τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν ήλθε στην Καλαμάτα, στην επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης, μερικές ώρες πριν την ομιλία του, για να παραστεί και στις προηγηθείσες της ομιλίας του εκδηλώσεις; Και γιατί ο δήμαρχος την επόμενη της επετείου της 25ης Μαρτίου, σήμερα, “έτρεξε” στην Αθήνα να του παραδώσει το αναμνηστικό μετάλλιο “Πνοή Ελευθερίας”;

Απαντήσεις δεν έχω, αλλά όλα αυτά δεν μου φαίνονται εντελώς στρωτά, χωρίς να επικρίνω τη στάση του κ. Παυλόπουλου. Κάθε άλλο, καθώς δεν έχω την παραμικρή γνώση. Ως παρατηρητής σχολιάζω. Πάντως, για “σύννεφα” στις σχέσεις τους μου δείχνουν όλα αυτά. Ίσως, όμως, η απουσία του τ. Προέδρου να είχε άλλη αιτία(;). Ίσως όλα αυτά να είναι απλώς… συμπτώσεις.
Ο χρόνος θα δείξει…

Γ. Ξιάρχος

μοιραστειτε το:

Comments are closed.