“Γίνονται και “πριβέ” εκδηλώσεις προεκλογικά με δαπάνες που πληρώνει ποιος;”

0

ANTWNOPOULOS_MΤου ΜΙΧΑΛΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ *

Ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός παρουσιάστηκε σε εκδήλωση το Σαββατοκύριακο στην πόλη μας. Ήταν μια αυθεντική χορευτική παράσταση που έλκει το θέμα της από την αρχαιότητα και τον Ελληνικό πολιτισμό. Ήταν όμως και η αιτία να βιώσουν τον αποκλεισμό και την απαξίωση εκατοντάδες Καλαματιανοί αλλά και επισκέπτες που τους στερήθηκε η παρακολούθηση μιας πολύ σημαντικής, μοναδικής θα λέγαμε παράστασης.

Είναι πραγματικά να απορεί κανείς, ποιός και με ποια δικαιολογία στερεί το απόλυτο δικαίωμα εισόδου σε δημοτική παράσταση σε ένα δημόσιο Μέγαρο χορού.

Είναι δυνατόν ένας Δήμος η μια δημοτική επιχείρηση να προετοιμάζει και να φιλοξενεί μια παράσταση διεθνούς κύρους και απήχησης με έξοδα από τον προϋπολογισμό του Δήμου Καλαμάτας και το πολιτιστικό τέλος που πληρώνεται από όλους μας και να δίνει μόνο προσκλήσεις.

Όλοι εμείς οι δεκάδες εκατοντάδες δημότες φανατικοί φίλοι αυτής της παράστασης που θα μπορούσαμε με ένα εισιτήριο να διεκδικήσουμε μια από τις 1.300 θέσεις των δύο παραστάσεων που δόθηκαν, γιατί να μείνουμε απ’ έξω; Γιατί όλες οι θέσεις να είναι από προσκλήσεις που έδωσε ο δήμος; Γίνονται και “πριβέ” εκδηλώσεις προεκλογικά με δαπάνες που πληρώνει ποιος; Αυτός που διαλέγει τους προσκεκλημένους; Ακόμα και οι δωρεάν παραστάσεις, που δεν επαρκούν για όλους, ενώ τις πληρώνουμε όλοι, συνιστούν διάκριση.

Θυμίζουμε ότι το Μέγαρο Χορού το πλήρωσε ο λαός της Καλαμάτας με 17 εκατομμύρια, χωρίς να είναι ικανός ο Δήμος, μετά από δέκα χρόνια, να υπογράψει για να το παραλάβει. Τις δε αστοχίες που έχει, τις πληρώνει ακόμα ο δημότης, χωρίς βεβαίως να μπορεί να βλέπει και τις παραστάσεις, αφού δεν περισσεύουν προσκλήσεις ή εισιτήρια.

Ελπίζουμε να έχει μια καλή δικαιολογία για όλες αυτές τις ταξικές αταξίες που κάνει ως υποψήφιος περιφερειάρχης ο Δήμαρχος. Να αναφέρουμε εδώ, στους φίλους αναγνώστες, ότι το τελευταίο εξάμηνο προβλέπεται μια θεαματική αύξηση των θεαμάτων που προσφέρει η δημοτική αρχή Καλαμάτας.

* Γεωλόγος, Γεωτεχνικός Περιβάλλοντος M.SC. – Δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών”

μοιραστειτε το:

Comments are closed.