Β. Καπέλιος και Α. Τσουκαλάς Θεματικοί αντιπεριφερειάρχες

0
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π. ΝΙΚΑ

Τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες ανακοίνωσα σήμερα Τετάρτη (11/9/19) ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε συνέντευξη Τύπου, στην Τρίπολη. Από τη Μεσσηνία όρισε τον Βασίλη Καπέλιο Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Οικονομίας και τον Ανδρέα Τσουκαλά Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος. Ακόμα θεματικούς αντιπεριφερειάρχες όρισε από την Κορινθία τον Χάρη Βυτινιώτη (Υποδομών) και την Αθηνά Κόρκα (Παιδείας – Πολιτισμού), από τη Λακωνία τον Νίκωνα Τζινιέρης (Προγραμματισμού και Ανάπτυξης) και από την Αργολίδα τον Δημήτρη Σχοινοχωρίτη (Υγείας).

Ειδικότερα:

  • Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οικονομίας ορίστηκε ο Βασίλης Καπέλιος (από τη Μεσσηνία) τ. Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος θα είναι αρμόδιος για τα θέματα της εσωτερικής λειτουργίας, του νέου οργανισμού οργάνωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών, τον προϋπολογισμό και την εκτέλεσή του, την περιουσία της Περιφέρειας, την ορθολογική κατανομή του προσωπικού και την εξυπηρέτηση των πολιτών.
  • Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών ορίστηκε ο Χάρης Βυτινιώτης (από την Κορινθία), πολιτικός μηχανικός, ο οποίος θα είναι αρμόδιος για τα νέα έργα, τον συντονισμό των Τεχνικών Υπηρεσιών και τη συντήρηση των έργων.
  • Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος ορίστηκε ο Ανδρέας Τσουκαλάς (από τη Μεσσηνία), πολιτικός μηχανικός και πρώην αντιδήμαρχος στον Δήμο Οιχαλίας, ο οποίος θα είναι αρμόδιος για τη διαχείριση των απορριμμάτων και εν γένει όλων των περιβαλλοντικών ζητημάτων, μεταξύ των οποίων οι Βιολογικοί Καθαρισμοί, αλλά και τα πυρηνελαιουργεία
  • Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ορίστηκε ο Δημήτρης Σχοινοχωρίτης (από την Αργολίδα), επιχειρηματίας στον χώρο του φαρμάκου
  • Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης ορίστηκε ο Νίκων Τζινιέρης (από τη Λακωνία), πολιτικός μηχανικός, αρμόδιος μεταξύ άλλων για τη βιομηχανία, το εμπόριο, τις λατομικές περιοχές και την γεωργία
  • Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας – Πολιτισμού ορίστηκε η Αθηνά Κόρκα (από την Κορινθία), πολιτική μηχανικός και πρώην βουλευτής, αρμόδια μεταξύ άλλων για θέματα αρχαιολογικών χώρων, για τη συνεργασία με το “Διάζωμα”, για τις πολιτιστικές διαδρομές, την προσβασιμότητα, την εκπαίδευση, αλλά και τη συντήρηση των σχολικών υποδομών.

Κατά τη συνέντευξή του ο κ. Νίκας, επισήμανε, την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των θεματικών και των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών, ενώ γνωστοποίησε πως ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα θα προβεί στην ανακοίνωση των εντεταλμένων συμβούλων (τουρισμού, αθλητισμού και άλλων), για τους οποίους πιθανόν να υπάρξει συνεργασία και με άλλες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως είπε.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.