Βρεφικά Τμήματα σε 4 Παιδικούς Σταθμούς στην Καλαμάτα

0

Τα Βρεφικά Τμήματα, τα οποία έχουν ιδρυθεί σε 4 Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς στην Καλαμάτα είναι πλήρως λειτουργικά και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε 50 οικογένειες βρεφών, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας. Βρεφικά Τμήματα λειτουργούν στους Α΄, Γ΄, Ε΄ και Ζ΄ Παιδικούς Σταθμούς της Καλαμάτας, σε εγκαταστάσεις που ήδη υπήρχαν στους άλλους δύο.

VREFIKOS STATHMOS

Για τη διαμόρφωση των χώρων Βρεφικών Τμημάτων, πραγματοποιήθηκε έργο με τίτλο «Οικοδομικές εργασίες στους Γ΄ και Ε΄ Παιδικούς Σταθμούς Καλαμάτας για ίδρυση βρεφικών τμημάτων», προϋπολογισμού 24.800 € μετο Φ.Π.Α. και η παρέμβαση συνίστατο στη διαμόρφωση (μετατροπή) των Γ΄ & Ε΄ Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, από αμιγώς παιδικούς σε βρεφονηπιακούς, με την κατάργηση ενός από τα λειτουργούντα παιδικά τμήματα και τη δημιουργία (ίδρυση) βρεφικών τμημάτων. Το κόστος των εργασιών και του εξοπλισμού των νέων Βρεφικών Τμημάτων καλύφθηκε από χρηματοδότηση εκ μέρους του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσω της ΕΕΤΑΑ, ύψους 75.000 ευρώ.

Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών πηγάζει από το γεγονός ότι, σύμφωνα με νέο νόμο σχετικά με την υποχρεωτική διετή φοίτηση των νηπίων σε Νηπιαγωγεία, μειώθηκε ο αριθμός των νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς. Επομένως ήταν δυνατό να λειτουργήσουν από φέτος και βρεφικά τμήματα σε συγκεκριμένους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.