Βρες τον μεταφραστή σου από το κινητό σου

0
ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ

Την Καλαμάτα επέλεξε η Πανελλήνια Ένωση Μεταφραστών (www.pem.gr) για τις πρώτες πανελλαδικά δοκιμές ενός καινοτόμου συστήματος εύκολης εύρεσης μεταφραστή/διερμηνέα. Μεσσήνιοι και επισκέπτες της περιοχής δοκιμάζουν τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα από το κινητό και την ταμπλέτα τους μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2019.

Σημαντική παράγοντες του εμπορίου, του τουρισμού, των θεσμικών φορέων, αλλά και πολίτες βρίσκουν, με ελάχιστα κλικ, τον κατάλληλο επαγγελματία για τις μεταφραστικές τους ανάγκες.

Με αυτήν την πρωτοποριακή εφαρμογή γρήγορης εύρεσης μεταφραστή/διερμηνέα η Πανελλήνια Ένωση Μεταφραστών στοχεύει να καλύπτει άμεσες και επείγουσες ανάγκες για γλωσσικές υπηρεσίες.

H Βασιλική Ντανταβασίλη, μεταφράστρια, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταφραστών (ΠΕΜ) και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Δημήτριος Πετρόπουλος

Αξιοποιώντας τις τεχνολογίες QR Code και GPS, η εφαρμογή θα διευκολύνει την απευθείας επικοινωνία ανάμεσα στον πελάτη και στον μεταφραστή/διερμηνέα της επιθυμητής γλώσσας, με βασικό κριτήριο τη γεωγραφική τοποθεσία.

Η εφαρμογή είναι ήδη υπό δοκιμή στην Καλαμάτα με υπεύθυνη του προγράμματος δοκιμών την κα Βασιλική Ντανταβασίλη, η οποία δήλωσε: «Ως διερμηνέας και μεταφράστρια εδώ και πολλά χρόνια στην πόλη, ξέρω ότι πολλές φορές οι πελάτες, λ.χ. οι ξένοι επισκέπτες, μας χρειάζονται άμεσα, αλλά δεν μπορούν να μας βρουν εύκολα. Με την εφαρμογή αυτή θα εξυπηρετούμε περισσότερους επισκέπτες και πολίτες εκεί που μας χρειάζονται με ελάχιστα κλικ. Πιο ικανοποιημένοι, πιο ασφαλείς και πιο χαρούμενοι χρήστες σημαίνει άμεσα οφέλη για όλη την αγορά και για όλη την περιοχή. Επίσης, είναι τιμητικό το γεγονός ότι η Πανελλήνια Ένωση Μεταφραστών επέλεξε να ξεκινήσει τις δοκιμές πανελλήνια από την αγαπημένη μου Καλαμάτα».

Σκοπός της δοκιμαστικής φάσης της εφαρμογής είναι να συγκεντρώσει τις ιδέες και προτάσεις των τελικών χρηστών ώστε η Πανελλήνια Ένωση Μεταφραστών να βελτιστοποιήσει το σύστημα και να το φέρει έτοιμο στην αγορά μέσα στο 2020.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.