Βραβεύτηκαν στην Ιταλία δύο ταινίες με θέμα την Καλαμάτα

0

Δύο διεθνείς βραβεύσεις σε 2 ελληνικά ντοκιμαντέρ μεταπτυχιακών φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών που δημιουργήθηκαν στην Καλαμάτα, στο Διεθνές Φεστιβάλ Πελοποννήσου, απονεμήθηκαν στο Faito DOC Festival, στην Νάπολη της Ιταλίας, που έγινε 3 – 7 Αυγούστου και είχε θεματικό άξονα «Μεταμόρφωση».

Πρόκειται για δύο videoart έργα που γυρίστηκαν στην Καλαμάτα τον Ιανουάριο 2019 κατά την διάρκεια εκπαιδευτικού εργαστηρίου στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, από μεταπτυχιακούς φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών.

Από την ταινία “The loss of relationship in three acts του Eremus” απέσπασε το βραβείο της κριτικής επιτροπής, στο Faito DOC Festival, στην Νάπολη της Ιταλίας, στην κατηγορία Ελληνική Ταινία

Συγκεκριμένα, η ταινία “The loss of relationship in three acts του Eremus” απέσπασε το βραβείο της κριτικής επιτροπής στην κατηγορία Ελληνική Ταινία, ενώ το “Please don’t tell” των Κωστή Κοντογεωργίου και Δημήτρη Μπαλτά τιμήθηκε με το βραβείο κοινού. Εξάλλου, τιμητική αναφορά έγινε και στο συλλογικό φοιτητικό πρότζεκτ Six Views On Resistance, το οποίο προβλήθηκε, επίσης στο πλαίσιο της συνεργασίας της Σχολής Καλών Τεχνών με το  Φεστιβάλ, στην 6η διοργάνωσή του τον Ιανουάριο του 2020.

Από την ταινία το “Please don’t tell” των Κωστή Κοντογεωργίου και Δημήτρη Μπαλτά που τιμήθηκε με το βραβείο κοινού, στο Faito DOC Festival, στην Νάπολη της Ιταλίας

Το Διεθνές φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου έχει υπογράψει από το 2019 ένα πρωτόκολλο εκπαιδευτικής-καλλιτεχνικής συνεργασίας με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, σύμφωνα με το οποίο μεταπτυχιακοί φοιτητές της παρακολουθούν ένα από τα εκπαιδευτικά εργαστήρια που διοργανώνονται, με τελικό στόχο την παραγωγή καλλιτεχνικών εργασιών videoart και θεματικό άξονα την πόλη της Καλαμάτας. Επιμελητής των σεμιναρίων to 2019 ήταν ο πολυβραβευμένος Ολλανδός σκηνοθέτης Robert Rombout, ενώ το 2020 η Αμερικανοβραζιλιανα σκηνοθέτης και ακτιβίστρια Iara Lee.

Στο πλαίσιο συνεργασιών του και με άλλα Διεθνή Φεστιβάλ το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου και το Faito DOC Festival έχουν υπογράψει συνεργασία ανταλλαγής πολιτιστικών αγαθών, ώστε να δίνεται η ευκαιρία σε επιλεγμένα Ελληνικά έργα Ντοκιμαντέρ είτε από το επίσημο πρόγραμμα είτε από αυτά που έχουν παραχθεί κατά την διάρκεια των σεμιναρίων να συμμετέχουν στο επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ. Έτσι φέτος συμμετείχαν 8 μικρού μήκους που είχαν παραχθεί κατά την διάρκεια των σεμιναρίων το 2019 και 2020.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.