Βραβεία και Έπαινοι του Γ’ Λογοτεχνικού Διαγωνισμού

0

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Γ’ Λογοτεχνικού Διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, με στόχο να προαγάγει τη λογοτεχνική έκφραση, να ενθαρρύνει την ενασχόληση με τα διαφορετικά λογοτεχνικά είδη και να δώσει ώθηση σε νέους Μεσσήνιους συγγραφείς να ασχοληθούν με τη δημιουργική γραφή.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε όσους γράφουν στην ελληνική γλώσσα και κατοικούν ή κατάγονται από τη Μεσσηνία, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή ηλικίας. Το θέμα ήταν ελεύθερο και ο κάθε υποψήφιος μπορούσε να συμμετάσχει σε ένα ή περισσότερα σκέλη του Διαγωνισμού, με μια ποιητική συλλογή (έως 5 ποιήματα), με ένα διήγημα (έως 2.000 λέξεις), με ένα δοκίμιο (έως 2.000 λέξεις) ή/και με ένα απόσπασμα θεατρικού έργου (έως 2.000 λέξεις). Τα έργα έπρεπε να είναι αδημοσίευτα και δημιουργήματα ενός μόνο συγγραφέα. Από τις συμμετοχές που υποβλήθηκαν, 68 πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις συμμετοχής και δόθηκαν προς αξιολόγηση στην Κριτική Επιτροπή. 

Η απονομή των διακρίσεων θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου, σε ειδική τελετή στο χώρο της Βιβλιοθήκης.  

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΙΗΣΗ

Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ Στον κ. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟ κάτοικο Μεσσηνίας για τη συλλογή ποιημάτων «Το σημειωματάριο της Τζο»
Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ Στον κ. ΝΙΚΟ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ με καταγωγή από τη Ροδιά Κυπαρισσίας και τη Μάκρενα Μεσσηνίας για τη συλλογή ποιημάτων «Η ΣΠΕΙΡΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ»
Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ Στον κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ με καταγωγή από την Κόκλα Μεσσηνία για τη συλλογή ποιημάτων «ΜΟΥΧΡΩΜΑ  – ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ – ΣΚΟΤΑΔΙ  – ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΠΡΟΓΕΥΣΗ»
Α’ ΕΠΑΙΝΟΣ Στην κα ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΟΥΤΣΑΝΤΩΝΗ από τη Μηλίτσα Μεσσηνίας για τη συλλογή ποιημάτων «Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΩΝΙΑ»
Β’ ΕΠΑΙΝΟΣ Στον κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΡΟΥΣΣΟ με καταγωγή από την Κυπαρισσία για τη συλλογή ποιημάτων «ΚΟΚΚΟΙ – ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ – ΕΣΥ – ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ – ΤΥΧΑΙΑ»
Γ’ ΕΠΑΙΝΟΣ Στην κα ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑ με καταγωγή από τη Φλόκα Τριφυλίας και τους Γαργαλιάνους για τη συλλογή ποιημάτων «ΣΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΗΝ ΚΛΕΨΥΔΡΑ»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ

Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ Στην κα ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ με καταγωγή από το Μαγγανιακό και την Ανδρούσα Μεσσηνίας για το διήγημα «Ο ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»
Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ Στον κ. ΑΝΤΩΝΙΟ ΕΥΘΥΜΙΟΥ με καταγωγή από την Καλαμάτα για το διήγημα «ΣΤΕΡΓΙΟΣ»
Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ Στην κα ΔΗΜΗΤΡΑ-ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΑΖΗ κάτοικο Καλαμάτας για το διήγημα «ΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ»
Α’ ΕΠΑΙΝΟΣ Στον κ. ΦΙΛΙΠΠΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ κάτοικο Καλαμάτας για το διήγημα «ΗΜΕΡΕΣ ΑΙΓΛΗΣ»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Α’ ΕΠΑΙΝΟΣ Στον κ. ΠΑΥΛΟ ΚΛΑΔΗ κάτοικο Καλαμάτας για το θεατρικό έργο «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ»
Β’ ΕΠΑΙΝΟΣ Στον κο ΑΝΤΩΝΙΟ ΕΥΘΥΜΙΟΥ με καταγωγή από την Καλαμάτα για το θεατρικό έργο «ΙΜΕΡΟΣ»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΟΚΙΜΙΟ

Α’ ΕΠΑΙΝΟΣ Στην κα ΣΟΦΙΑ Δ. ΝΙΝΙΟΥ με καταγωγή από την Εύα και τον Άμμο Μεσσηνίας για το δοκίμιο «ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ»
Β’ ΕΠΑΙΝΟΣ Στην κα ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΓΟΥΡΟΥ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΛΑΚΟΥ με καταγωγή από τη Μεσσηνία για το δοκίμιο «Η ΒΑΣΤΙΛΗ ΤΗΣ ΚΟΥΓΚΕΣΤΑΣ»
Γ’ ΕΠΑΙΝΟΣ Στον κ. ΙΩΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ με καταγωγή από το Διαβολίτσι Μεσσηνίας για το δοκίμιο «GRECQUE ME FUT DONNÉE LA LANGUE»

Το Εφορευτικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας μα ανακοίνωσή της εκφράζει «τις θερμές ευχαριστίες του στα μέλη της κριτικής επιτροπής και πιο συγκεκριμένα στις κυρίες Γρηγοροπούλου Μαρίνα, Επίκουρη Καθηγήτρια Επίκουρη Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο “Νεοελληνική Φιλολογία: Φιλοσοφικές Προσεγγίσεις” του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Τίνα Βρεττάκη Δάβου, Συγγραφέα, Ειδική Γραμματέα της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων και Μαρία Σταθέα, Φιλόλογο υπ. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, για την άμεση ανταπόκριση τους στο κάλεσμα της Βιβλιοθήκης και τη σοβαρότητα και την ποιότητα του έργου της αξιολόγησης των συμμετοχών, με την οποία επιτυγχάνεται ένα δίκαιο και αντικειμενικό αποτέλεσμα. Ακόμη συγχαίρει τους διακριθέντες και ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες που τίμησαν με τα έργα τους το διαγωνισμό».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.