Βελτιώνεται  ο δρόμος προς Κούβελα

0

Η σύμβαση του έργου «Βελτίωση – διαπλάτυνση του Δρόμου Κούβελα έως τη Διασταύρωση με την 7η Επαρχιακή Οδό» από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, το Δήμαρχο Οιχαλίας Αριστείδη Σταθόπουλο (φωτό) και την ανάδοχο εταιρεία, υπεγράφη στις 27 Απριλίου 2015.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και το ποσό της σύμβασης ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Όπως ανακοινώθηκε από την περιφέρεια, η έναρξη των εργασιών θα γίνει άμεσα ώστε το έργο να έχει ολοκληρωθεί μέσα στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο.

Στην ίδια ανακοίνωση της Περιφέρειας σημειώνεται: «Σκοπός κατασκευής του έργου είναι η βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας της οδού και η εξασφάλιση της ασφάλειας των διαδρομών μεταξύ του δικτύου των οικισμών.

Το έργο αφορά στη βελτίωση των γεωμετρικών στοιχείων της δημοτικής οδού από την Τ.Κ. Κούβελα έως διασταύρωση με την 7η Ε.Ο. και για συνολικό μήκος 4+060,03 χλμ, προκειμένου να εξασφαλισθεί ενιαίο πλάτος καταστρώματος της οδού. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπονται χωματουργικές εργασίες βελτίωσης με μικρές διαπλατύνσεις, κατασκευή σωληνωτών οχετών, εργασίες υπόβασης και βάσης οδοστρωσίας, ασφαλτικά, κατασκευή στηθαίων ασφαλείας, διαγραμμίσεις, σημάνσεις, φωτισμός κόμβου, κλπ».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.