“Βαθύτατα προβληματισμένος – Ένα χρόνο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές”

0
ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Έναν ολόκληρο χρόνο από την ημέρα των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών και την εξασφάλιση μιας έδρας που μου επέτρεψε να ασχοληθώ με τα κοινά από άλλο μέτωπο, με αίσθημα ευθύνης και χωρίς να έχω πρόθεση να γυρίσω την πλάτη στην πόλη και τα χωριά του Δήμου Μεσσήνης απολογούμαι πως δεν κάναμε εκπλήξεις και δεν φέραμε γρήγορες αλλαγές και δηλώνω πως έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο αγώνα ενάντια στην ερημοποίηση της Μεσσήνης και της επικράτειας και την απαξίωση του πολιτιστικού και αγροτουριστικού μας «προϊόντος».

Αν δε συμφιλιωθούμε αν δεν συνεργαστούμε και αν δεν κάνουμε πράξη τη διαβούλευση στο τέλος της διαδρομής θα πρέπει να βρούμε πολλές δικαιολογίες. Έχω ξεκαθαρίσει πως δεν με απασχολεί το πολιτικό κόστος άρα θα μιλάω με ειλικρίνεια. Δεν υπάρχει χρόνος για μεγάλα λόγια και δηλώσεις χωρίς περιεχόμενο και προτάσεις για την πρόοδο του Δήμου μας. Την ώρα που η έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης αποτελεί βασικό πυλώνα του ευρωπαϊκού κεκτημένου η στρατηγική του Δήμου Μεσσήνης πρέπει να είναι εναρμονισμένη στις τρεις διαστάσεις της βιώσιμης ανάπτυξης -οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική.

Παράλληλα θα πρέπει να τεθούν οι βάσεις για να μετατραπεί η μητρόπολη σε μια φιλόξενη και πράσινη πόλη με υποδομές που θα προσελκύουν επισκέπτες (μουσεία-χώροι πολλαπλών χρήσεων και εκδηλώσεων) αλλά και να δοθούν λύσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της παραβατικότητας. Η λειτουργία ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΕΚ και Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας επιβάλλεται όπως και η αναδιάταξη δομών υγείας και υπηρεσιών και φυσικά η πρόβλεψη αντισταθμιστικών μέτρων έναντι έργων που «θίγουν» τον επιχειρηματικό κόσμο.

Σήμερα ένα χρόνο μετά δεν γιορτάζω παρά είμαι βαθύτατα προβληματισμένος. Ένα χρόνο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν υπάρχουν νικητές, υπάρχει η έντονη αγωνία των συμπολιτών μας για την διευθέτηση σοβαρών ζητημάτων που αφορούν την εξελικτική πορεία και τη συγκριτική  θέση  της πόλης και των χωριών του Δήμου Μεσσήνης στην ευρύτερη περιοχή μετά την υλοποίηση μεγάλων έργων.

Γιάννης Λάσκαρης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Μεσσήνης
Γραμματέας Δ.Σ

μοιραστειτε το:

Comments are closed.