Αφιέρωμα στον Κώστα Τσάκωνα και το Θόδωρο Μαραγκό

0

Η ταινία – ντοκιμαντέρ «Όλο γελούσε» αφιερωμένη στον Κώστα Τσάκωνα και το Θόδωρο Μαραγκό θα προβληθεί την Τετάρτη (20/11/19), στο αμφιθέατρο “Θ. Αγγελόπουλος” του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, με ώρα έναρξης τις 9:00 το βράδυ. Είσοδος: 5 ευρώ για την ενίσχυση του σκηνοθέτη.

Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη και σε συνεργασία της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης, της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας και του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας.

Το «Όλο γελούσε» είναι μια ταινία-ντοκιμαντέρ, πάνω στη ζωή και στο έργο του αγαπημένου μας ηθοποιού Κώστα Τσάκωνα. Καταγράφει το πέρασμα ενός καλλιτέχνη μέσα από πολύ δύσκολες συνθήκες της ζωής  του κι από όλες τις κωμικοτραγικές καταστάσεις της εποχής του. (6 χρόνια στα συσσίτια, 6 χρόνια στη βιοπάλη, 6 χρόνια στις βαριές δουλειές, 6 χρόνια στις πιο βαριές δουλειές και τα υπόλοιπα 50 χρόνια έκανε τον κόσμο και να γελάει, αλλά και να αισθάνεται περήφανος γι αυτόν, γιατί ποτέ δεν μάσησε τα λόγια του!!!)

Το Νοέμβριο του 2018 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας όπου απέσπασε 3 βραβεία: το πρώτο βραβείο γέλιου, το βραβείο κοινού και το δεύτερο βραβείο της κριτικής επιτροπής.
Σενάριο- σκηνοθεσία: Θόδωρος Μαραγκός
Μοντάζ: Τζανέτος Κομηνέας
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αγγελική Μαραγκού
Διάρκεια: 60’
Ακολουθεί το Trailer της ταινίας:

Το «Όλο γελούσε» είναι συνδεδεμένο μαζί με τη μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων με τίτλο: «Το όραμα του Θοδωράκη».

Η πορεία του Θοδωράκη ξεκινάει από το 1969 και φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Σε όλη του τη διαδρομή σατιρίζει ζωγραφίζοντας την τραγελαφική πραγματικότητα των εποχών που μας διαπερνούσαν και ανακαλύπτει τη βαθύτερή του ανάγκη να καταφέρει να ζωγραφίσει και το όραμά του.
Κινούμενο σχέδιο: Θόδωρος Μαραγκός
Μοντάζ: Τζανέτος Κομηνέας
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αγγελική Μαραγκού
Διάρκεια: 18’

μοιραστειτε το:

Comments are closed.