Αφημένοι στην τύχη τους οι κάτοικοι του χωριού Κατσαρού

0

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι του χωριού Κατσαρού, οι οποίοι είναι αφημένοι στην τύχη τους, όπως μας δήλωσε σήμερα (22/11/19) το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Περικλής Σταυρόπουλος, καθώς η Περιφερειακή Ενότητα δεν έχει στείλει ούτε ένα μηχάνημα έργων να παρέμβει μετά τις καταρρακτώδεις βροχές και τις πλημμύρες που επέφεραν αυτές προ διημέρου (20/11/19)

κΌπως μας είπε ο πρόεδρος, πέραν της άντλησης των νερών από πλημμυρισμένα ισόγεια καταστήματα και σπίτια από την Πυροσβεστική, οι μόνες ενέργειες που έγιναν -και αυτές μετά από προσωπικές πιέσεις- ήταν η αποκατάσταση της ρευματοδότησης στο χωριό, το μισό από το οποίο δεν είχε ηλεκτρικό και η επανατροφοδότηση της Τοπικής Κοινότητας με νερό, μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο αντλιοστάσιο.

Εδώ και δύο ημέρες περιμένουμε συνεργείο ιδιώτη με μηχανήματα έργων για στοιχειώδη αποκατάσταση των ζημιών σε έργα υποδομής όπως δρόμοι κ.α., και για τον καθαρισμό των ποταμών από του Σιάμου και από του Μπάλα, όπως μας υποσχέθηκε η Π.Ε. Μεσσηνίας, αλλά τίποτα, μας είπε ο Πρόεδρος της Κοινότητας, ο οποίος αναγνώρισε τον μεγάλο όγκο των προβλημάτων, που προκάλεσε η τελευταία κακοκαιρία. 

Άλλωστε, όπως πληροφορούμαστε, χωρίς αντίκρισμα έμεινε και η υπόσχεση της Π.Ε. Μεσσηνίας, το καλοκαίρι, ότι θα σταλούν μηχανήματα έργων για τον καθαρισμό των δύο προαναφερόμενων ποταμών, κοντά τουλάχιστον στο χωριό, για να αποφευχθούν καταστάσεις όπως αυτές που έζησαν οι κάτοικοι του Κατσαρού, του Σιάμου και των άλλων χωριών της ευρύτερης περιοχής, με τις πλημμύρες, μετά και την υπερχείλισή τους.

Μεταφέροντάς μας την εικόνα των ζημιών που υπέστη το Κατσαρού, ο Πρόεδρος μας είπε ότι οι ι αγροτικοί δρόμοι και τα αγροτεμάχια έπαθαν μεγάλες ζημιές, ενώ το φυτικό κεφάλαιο σε πολλές των περιπτώσεων υπέστη καταστροφές και απο το χαλάζι που έπεσε στην περιοχή, με αποτέλεσμα να να πληγούν κατά κανόνα οι ελαιοπαραγωγοί.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.