Αυτοψία για τις ζημιές στα λιμάνια Πύλου και Μεθώνης

0

Αυτοψία στα λιμάνια Πύλου και Μεθώνης, προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί από την πρόσφατη κακοκαιρία στις λιμενικές υποδομές, πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, που με κλιμάκιο μηχανικών του Υπουργείου επισκέφθηκε τον Δήμο Πύλου – Νέστορος, αφού προηγήθηκε επίσκεψη στο δρόμο Σουληνάρι- Κορυφάσιο (δείτε εδώ).

DEDES KAFANTARHS L2

Στις 2 μετά το μεσημέρι, στο Δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε τεχνική σύσκεψη με την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στις υποδομές του Δήμου.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Δέδες, ο Δήμος Πύλου- Νέστορος θα λάβει από το Υπουργείο έκτακτη χρηματοδότηση προκειμένου σε συνεργασία με αυτό, να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε στο πέρασμα του, από την περιοχή ο κυκλώνας «Ζορμπάς».

Ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης,  ο οποίος μαζί με μηχανικούς του Δήμου ξενάγησαν το κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές, ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των λιμανιών της Γιάλοβας, της  Μεθώνης, της Κορώνης ,της  Φοινικούντας και της Πύλου. τονίζοντας ότι οι μόλοι είναι χώροι εργασίας και πρέπει να δοθούν άμεσα για χρήση στους πολίτες.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Δέδες σημείωσε: «Όπως διαπιστώσαμε και τα πέντε λιμάνια του Δήμου έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Άμεσα θα  καλυφθούν στο  μελετητικό κομμάτι τους και θα χρηματοδοτηθούν, ώστε να μπορέσουν με τρόπο αποτελεσματικό να προχωρήσουν το σύνολο των έργων που απαιτούνται. Η περίπτωση του λιμανιού της Πύλου έχει ιδιαιτερότητα καθώς έχει προβλήματα τόσο από τις πρόσφατες καταστροφές όσο και από παλαιότερα. Θα εξεταστούν  όλα και θα βγει το πόρισμα για το τι μέλλει γενέσθαι».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.