Αυλαία για την Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ

0

Άνοιξε η αυλαία της Παιδικής Σκηνής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, παρουσιάζοντας το έργο του Γιάννη Μαργαρίτη «Το μαργαριτάρι του κόσμου», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Φραγκιόγλου. Η πρεμιέρα της παράστασης δόθηκε την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ.

«Το μαργαριτάρι του κόσμου» είναι μια ιστορία για τους ενήλικες του αύριο, τα παιδιά. Αξιοποιώντας στοιχεία της ελληνικής παράδοσης (το αηδόνι και το πετροχελιδόνι, το αθάνατο νερό κ.λπ.) με μουσικές του κόσμου, ταξιδεύει το κοινό με φαντασία σε κόσμο ανοιχτών οριζόντων. Σύμβολα, μύθοι και θρύλοι (σε σύγχρονη θεατρική φόρμα), συνθέτουν την ιστορία, που μιλάει για στόχους, πίστη σε αυτό που θέλει κάποιος, συνεχή προσπάθεια και αγώνα για την επιτυχία αλλά και για την αγάπη και την ομορφιά που κατακλύζει τα πάντα, αρκεί να αναπτύξει κανείς ικανότητα για να την αισθανθεί.

paidikh skhnh 2

Δύο μισά μαργαριτάρια θα γίνουν η αιτία ενός περιπετειώδους οδοιπορικού. Παραδόσεις και παράξενοι άνθρωποι, θάλασσες, βουνά και έρημοι σε άγνωστα μέρη, που θα διαβεί ένας μικρός βοσκός, θα γίνουν δύναμη και σοφία μέχρι να συναντήσει τον πατέρα του, τον βασιλιά του Ήλιου. Όταν τα δύο μισά μαργαριτάρια γίνουν ένα, η γνώση, η αγάπη και η ομορφιά θα έχουν φέρει την ένωση του κόσμου.

«Το μαργαριτάρι του κόσμου» είναι ένα απρόσμενο ταξίδι, που μιλάει στις καρδιές μικρών και μεγάλων συνοδοιπόρων.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι:

  • Σκηνοθεσία: Δημήτρης Φραγκιόγλου
  • Παίζουν οι ηθοποιοί: Εύη Γιαννακοπούλου, Άγγελος Μαρίνης, Γιώργος Τσαπόγας, Ελένη Χρηστίδου

Οι παραστάσεις θα δίδονται στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ, κάθε Κυριακή και ώρα 11:30 π.μ. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, θα δίδονται παραστάσεις για σχολεία.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 27210 82616, 6983 581023.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.