“Αστοχήσαν τα έργα του Δήμου Καλαμάτας στον Ταΰγετο”

0

ANTWNOPOULOS-mixΤου ΜΙΧΑΛΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ*

Αναμενόμενες θεωρούνται οι πρόσφατες αστοχίες των οδικών δικτύων του Ταϋγέτου. Γνωρίζουμε πολλοί από εμάς ότι μετά τις πυρκαγιές του 2007 και τις πλημμύρες του 2012 δεν έγιναν οι απαραίτητες μελέτες αλλά και τα τεχνικά έργα για την ασφαλή ανασυγκρότηση των βασικών οδικών δικτύων. Το αποτέλεσμα αυτού είναι οι δρόμοι να έχουν εμφανίσει προβλήματα βατότητας από το 2012.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Δημοτική αρχή Νίκα περίμενε τα χειρότερα για να αναθέσει σε εργολάβο να μπαλώσει το δρόμο με μόλις 60.000 € αφού ήδη είχαν διαλυθεί οι βασικές υποδομές πρόσβασης μέσα στο καταχείμωνο. Άργησε λοιπόν ανεπανόρθωτα με αποτέλεσμα οι ζημιές να υπερβαίνουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ της χρηματοδότησης Χαρίτση, ενώ θα μπορούσαν να είχαν διορθωθεί τα γεωτεχνικά ζητήματα με πολύ λιγότερα.

Σήμερα είναι πρακτικά αδύνατο να πλησιάσεις την ευρύτερη περιοχή και χωρίς σοβαρή γεωλογική μελέτη να κάνεις ορθολογικές παρεμβάσεις. Αρκετοί θα μείνουν άστεγοι, ενώ η πρόσβαση είναι εφικτή μόνο με ζώα μεταφοράς η με ελικόπτερα. Έχει επίσης σταματήσει η οποιαδήποτε δραστηριότητα στις κοινότητες του Ταϋγέτου που μεταφράζεται σε μερικές χιλιάδες ευρώ.

Η Φύση δεν περιμένει το δήμαρχο που αδιαφορεί και μιλάει για “ξεβρυσουλίσματα”, ενώ τόσα χρόνια το μόνο έργο που τον απασχολεί, στον απαράμιλλης ομορφιάς Ταΰγετο, είναι αυτό της επέκτασης της Μαραθολακκας, κάνει τις δικές της παρεμβάσεις και τιμωρεί. Βέβαια και οι δημότες δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών. Ας αποφασίσουμε ποιος είναι ο δήμαρχος η ο περιφερειάρχης που σέβεται την προσωπικότητα του λαού που υπηρετεί.

* Γεωλόγος, Γεωτεχνικός Περιβάλλοντος M.SC. – Δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών”

μοιραστειτε το:

Comments are closed.