“Ασπρόμαυρες Μνήμες” στη Στούπα

0

Τιμητική εκδήλωση με τίτλο “Ασπρόμαυρες Μνήμες” που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Σωματείο για Την Τέχνη & Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ», για τους επαγγελματίες φωτογράφους της παλιάς Στούπας στη δεκαετία του 1960, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, 10 Φεβρουαρίου 2019, στην κατάμεστη αίθουσα στην ταβέρνα ΔΙΟΝΥΣΟΣ στη Στούπα της Δ. Μάνης.

Οι φωτογράφοι που τιμήθηκαν από μέλη του Δ.Σ. του «ΝΑΡΤΟΥΡΑ», ήταν τα αδέλφια Παναγιώτης και Σωκράτης Μπαρμπετσέας (FOTO BOY), καθώς και ο αείμνηστος Βαγγέλης Χοτζέας (ΦΩΤΟ ΒΑΓΓΟΣ). Η εκδήλωση έγινε με σκοπό να εκφραστεί η ευγνωμοσύνη στα πρόσωπα αυτά, για την παρακαταθήκη που άφησαν στον τόπο, καταγράφοντας με τον φακό τους ανεκτίμητες και ανεξίτηλες πληροφορίες.

Το φωτογραφικό ταξίδι στο παρελθόν μέσα από την προβολή στιγμιότυπων, είχε ως αποτέλεσμα να εγείρει δυνατά συναισθήματα συγκίνησης και ενθουσιασμού των ντόπιων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, παρακολουθώντας σαν σε ταινία, στιγμές από τη ζωή τους μισό αιώνα περίπου πριν.

Ο Παναγιώτης Μπαρμπετσέας, έφερε μαζί του τις παλιές φωτογραφικές του μηχανές και εξιστόρησε με τον δικό του ιδιαίτερο, γλαφυρό τρόπο «πιπεράτες» ιστορίες που κρυβόταν πίσω από κάποιες παλιές του φωτογραφίες που προβάλλονταν στο πανί.

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς, ήταν εκείνες όπου παρευρισκόμενοι κλήθηκαν από τα μέλη του Δ.Σ. να σταθούν και να απαθανατιστούν  μπροστά από τις παλιές φωτογραφίες που απεικονιζόταν οι ίδιοι, μισό αιώνα περίπου πριν.

Το Δ.Σ. του «ΝΑΡΤΟΥΡΑ», με ανακοίνωσή του «ευχαριστεί από καρδιάς τον Γιάννη Αβραμμέα, για τις υπέροχες φωτογραφίες που μας χάρισε από τη βραδιά εκείνη, καθώς και τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, Χρήστο και Βούλα Μπαρμπετσέα, για τη ζεστή φιλοξενία της εκδήλωσης και τη διάθεση του τεχνολογικού εξοπλισμού του».

Ακολούθησε γλέντι παλιού καιρού!

μοιραστειτε το:

Comments are closed.