Αρβανίτης: Ακροδεξιοί οι Μητσοτάκης, Γεννηματά, “Ποτάμι”

0

Στον ακροδεξιό χώρο κατέταξε τον πρόεδρο της “Νέας Δημοκρατίας” Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και  στελέχη της παράταξης, όπως τον Κ. Χατζηδάκη, το “Ποτάμι”, το “Κίνημα Αλλαγής” και τη Φώφη Γεννηματά, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος μίλησε απόψε (15/5/19) στο ξενοδοχείο “Pharae palace” με 4 ακόμη συνυποψηφίους του: Την Ιωάννα Κοντούλη (Οικολογικό κίνημα), την Στέλλα Μπελιά (Εκπαιδευτικό, πρόεδρος ΜΚΟ «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο», ακτιβίστρια του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος), τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη (Ολυμπιονίκης TAE KWON DO) και τον Μεσσήνιο (από την Αγορέλιτσα της Τριφυλίας) Γιώργο Πετρόπουλο (Αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ).

Τους ομιλητές παρουσίασε η συντονίστρια της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Βεργινάδη, ενώ στην κατάμεστη αίθουσα παρόντες ήταν ο βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας, ο Γεν. Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο Περιφερειακοί Σύμβουλοι, υποψήφιοι, κ.ά.

Όπως είπε ο κ. Αρβανίτης στην τοποθέτησή του, «ακροδεξιά πολιτική κατά τη γνώμη μας σημαίνει ακραία δεξιά, πολιτική σκληρή δεξιά, πολιτική που σημαίνει ότι δημιουργούμε πολιτικές για την αναδιανομή του πλούτου όπου αυτοί που μπορούν θα γίνονται όλο και πιο πλούσιοι και αυτοί που δεν μπορούν και θα είναι κάτω από την “κόκκινη γραμμή” ας ανάψουν καμία λαμπάδα…» Συνεχίζοντας ο δημοσιογράφος και υποψήφιος ευρωβουλευτής είπε πως «η ακροδεξιά είναι το άλλο πρόσωπο της δεξιάς, της δεξιάς πολιτικής που εκφράζεται με διάφορα κόμματα και σχηματισμούς. Ή λέγεται “Ποτάμι”, μα δεξιά το “Ποτάμι”; Απόλυτα δεξιά το “Ποτάμι”, η Νέα Δημοκρατία και άλλες παραφυάδες της ίδιας πολιτικής αντίληψης και φυσικά το ΚΙΝ.ΑΛ η κύρια Γεννηματά και η παρέα της. Κοιτάξτε τι έλεγε το “Ποτάμι”. Ο χώρος αυτός έλεγε ότι δεν χρειάζονται πια ιδεολογίες, όταν όμως φεύγουν οι ιδεολογίες κρύβεται από πίσω ο ακροδεξιός. Αυτά κρύβονται μέσα σε μία γενικότερη πολιτική αντίληψη του τι είναι ακροδεξιά πολιτική και ακροδεξιά αντίληψη».

Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΗΜΗΤΗ ΚΑΙ Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ

Συνεχίζοντας ο κ. Αρβανίτης αναφέρθηκε στην περίοδο της Πρωθυπουργίας Σημίτη σημειώνοντας, ότι «το κόλπο είχε ξεκινήσει κατά τη γνώμη μου είχε ξεκινήσει από το 1996. Το κόλπο της παρασιτικής ελίτ και των συμμάχων τους στις Βρυξέλλες μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες τους έφτιαξαν ένα νέο πράγμα το οποίο έλεγαν εκσυγχρονισμό».

Όπως είπε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής, «στο χώρο αυτό εγκλωβίστηκαν άνθρωποι της σοσιαλδημοκρατίας και πολλοί άνθρωποι προοδευτικοί» και συμπλήρωσε ότι «την περίοδο αυτή άλλαξε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και από χώρα που είχε παραγωγή, είχε μεταποίηση, είχε αγροτική παραγωγή, την έκαναν χώρα υπηρεσιών».

Συνεχίζοντας ο κ Αρβανίτης μίλησε για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου περιέγραψε την κατάσταση από το 2004 και μετά, αναφερόμενος στην Ολυμπιάδα, στο χρηματιστήριο, στα δάνεια που χορηγούνται αφειδώς, μέχρι να έρθει η ημέρα της πτώχευσης μετά από 4 χρόνια.

Επίσης αναφέρθηκε στη γνωστή φράση του Θόδωρου Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε» σημειώνοντας ο κ. Αρβανίτης ότι με αυτό επιχείρησε να μας κάνει συνένοχους

Ακόμα εξέφρασε τη βεβαιότητά του για νίκη τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές εκλογές, σημειώνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης μετά από μία τέτοια εξέλιξη στις ευρωεκλογές, θα έχει πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία.

Καταλήγοντας ο κ. Αρβανίτης είπε ότι «τα συστημικά media, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και οι λοιπές δυνάμεις τους, είναι ένα πραγματικά μαύρο μέτωπο, είναι αυτό που λέγαμε πάντα η εσωτερική τρόικα που συνεργαζόταν πάντοτε με την εξωτερική τρόικα. Στη μάχη αυτή η νίκη πρέπει να είναι καθαρή και ορατή. Αυτό που λέμε “σκληρή δεξιά ατζέντα” πρέπει να χτυπηθεί. Θα ψηφίσουμε σαν Έλληνες με την πολιτική αντίληψη της αριστεράς» και έθεσε τα διλήμματα: «Όρμπαν ή Τσίπρας, Μπερλουσκόνι ή ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρας ή Μαρινάκης; Ποιος θα διαφεντεύει τον τόπο; Τέρμα με τους προστάτες».

Στη συνέχεια μίλησαν και οι άλλοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και ακολούθησαν ερωτήσεις από το ακροατήριο στις οποίες δόθηκαν απαντήσεις.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


Γιώργος Πετρόπουλος, Κώστας Αρβανίτης, Γιώργος Ράλλης και Ιωάννα Κοντούλη, κατά την επίσκεψη των υποψηφίων ευρωβουλευτών στο Δικαστικό Μέγαρο

Το πρωί οι 4 υποψήφιοι ευρωβουλευτές, εκτός της Στέλλα Μπελιά έδωσαν συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια οι Κώστας Αρβανίτης, Ιωάννα Κοντούλη και Γιώργος Πετρόπουλος, συνοδευόμενοι από τη συντονίστρια της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Βεργινάδη επισκέφθηκαν Υπηρεσίες και καταστήματα στο κέντρο της πόλης.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.