“Από τον Απρίλη στον Οκτώβρη”, για την Οκτωβριανή Επανάσταση

0

Το βιβλίο “Από τον Απρίλη στον Οκτώβρη – Κείμενα για την Οκτωβριανή Επανάσταση” για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Βλαντιμίρ Ιλίτς Λένιν (Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή), θα παρουσιαστεί στην Καλαμάτα τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020.

Η παρουσίαση που διοργανώνει Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ, θα γίνει στις 8 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο απέναντι από τον Πολυχώρο Δημιουργίας της ΚΝΕ ”Μικρόβιο”- Γιώργος Βουβαλέας (Αριστοδήμου και Παπατσώνη). Ομιλητής θα είναι ο Τάσος Αντωνίου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η συλλογή κειμένων Από τον Απρίλη στον Οκτώβρη περιλαμβάνει κείμενα του Λένιν από τη συγκλονιστική περίοδο που μεσολάβησε από την επανάσταση του Φλεβάρη μέχρι τον κοσμοϊστορικό Οκτώβρη του 1917: Κρίσιμα κείμενα, που αποτέλεσαν ορόσημα για τη διαμόρφωση της γραμμής των Μπολσεβίκων. Κείμενα εισηγήσεων, κομματικών επεξεργασιών και αποφάσεων του Μπολσεβίκικου Κόμματος. Ομιλίες, γράμματα, τηλεγραφήματα και οδηγίες του Λένιν, καθώς και αγωνιώδεις επιστολές-εκκλήσεις του προς την ΚΕ των Μπολσεβίκων για τα μέτρα άμεσης οργάνωσης της εξέγερσης του Οκτώβρη. Η συλλογή αφιερώνεται στα 150 χρόνια από τη γέννηση του Βλαντιμίρ Ιλίτς Λένιν.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.