Από Μάιο η καταβολή της “μη επιστρεπτέας” στην Περιφέρειά μας

0

Σύσκεψη με αντικείμενο το τρέχον ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020, που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 29 Μαρτίου, στην Τρίπολη.

Όσον αφορά το θέμα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής από την Περιφέρεια Πελοποννήσου προς επιχειρήσεις της περιοχής μας, πληγείσες από τα μέτρα αποτροπής διάδοσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού covid-19, έγινε γνωστό ότι μέσα σε 10 ημέρες περίπου η Επιτροπή Αξιολόγησης θα έχει ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες διεργασίες της έτσι ώστε να ανακοινωθούν τα προσωρινά αποτελέσµατα.

Μέχρι τις 25 Απριλίου αναμένεται ότι θα υπάρχουν και οι αποφάσεις ένταξης, ενώ η πληρωμή των περίπου 1.800 οριστικών δικαιούχων εκτιμάται ότι θα έχει γίνει μέχρι τα μέσα του ερχόμενου Μαΐου.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ – ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

Στη σημερινή σύσκεψη συζητήθηκε επίσης η επισημοποίηση της έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της αναθεώρησης του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 και ο περιφερειάρχης Π. Νίκας έδωσε εντολή να προχωρήσει από τις υπηρεσίες η διαδικασία εξειδίκευσης και σύνταξης των σχετικών προσκλήσεων, μίας προς τον ΟΣΕ με αντικείμενο την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στη γραμμή Κόρινθος – Ναύπλιο (με πίστωση 15 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια) και μίας προς την ΔΕΔΑ με αντικείμενο την ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου (με πίστωση 20 εκ. € από την Περιφέρεια).

Σημειώνεται ότι για την ερχόμενη Πέμπτη 1η Απριλίου, έχει προγραμματιστεί και νέα σύσκεψη, με μοναδικό αντικείµενο τον σχεδιασμό του νέου ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.