Από αύριο το θερινό σινεμά στο σιδηροδρομικό σταθμό

0

Η λειτουργία θερινού κινηματογράφου σε υπαίθριο χώρο του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού Καλαμάτας ξεκινά αύριο, Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018. Η πρώτη ταινία που το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει είναι «Η συμμορία των 8» («Ocean’s Eight»). Η προβολή θα ξεκινήσει στις 08:30 το βράδυ, ενώ θα προηγηθεί αγιασμός (8:15).

Ο θερινός κινηματογράφος, δυναμικότητας 350 θέσεων καταρχήν, θα έχει είσοδο από την οδό Φραντζή, παραπλεύρως (ανατολικά) του κεντρικού κτηρίου του σιδηροδρομικού σταθμού, ενώ θα διαθέτει και χώρο στάθμευσης με είσοδο από την οδό Ξενοφώντος.

Η χρήση της ακάλυπτης έκτασης συνολικού εμβαδού 655 τετραγωνικών μέτρων, η οποία είναι όμορη της μεγάλης αποθήκης του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού παραχωρήθηκε δωρεάν από τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., στο Δήμο Καλαμάτας. με τη δέσμευση ότι, όποιο ποσό εισπραχθεί, αυτό θα χρησιμοποιηθεί για τη συνολική αναβάθμιση των χώρων του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας.

Στη συνέχεια, μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό μισθώθηκε στην εταιρεία «Μώρου Πελαγία και Σία ΟΕ» ο υπαίθριος χώρος που είναι όμορος της αποθήκης, προκειμένου να λειτουργήσει ο θερινός κινηματογράφος.

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίσθηκε σε 5 έτη, αφορά δε παραχώρηση για την περίοδο από 01/05 έως 30/09 κάθε έτους, λόγω της ειδικής χρήσης του μισθίου ως θερινού κινηματογράφου.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.