Από αέρος η διάσωση των 2 Γάλλων στο Ρίντομο

0

Ελικόπτερο διάσωσης super puma έδωσε λύση και απεγκλώβισε τους δύο Γάλλους, από το Φαράγγι του Ριντόμου, σήμερα (20/8/18) νωρίς το πρωί.

Οι δύο από τους 3 Γάλλους πεζοπόρους στο Φαράγγι του Ριντόμου, ένα ζευγάρι 45 περίπου ετών, αποφάσισε να βγει από το χαρτογραφημένο μονοπάτι και να αναρριχηθεί στα βράχια, όπου όμως εγκλωβίστηκε. Ο άλλος Γάλλος παρέμεινε στο σηματοδοτημένο μονοπάτι και τελικά επέστρεψε με τη βοήθεια των συνεργείων διάσωσης.

Οι δύο Γάλλοι, κάλεσαν σε βοήθεια και από χθες στις 3:30 μετά το μεσημέρι κινητοποιήθηκαν οι αρχές για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους (διαβάστε εδώ),, η οποία τελικά επιτεύχθηκε σήμερα το πρωί με την παρέμβαση του super puma.  Το ελικόπτερο μετέφερε το ζευγάρι των Γάλλων στο αεροδρόμιο Καλαμάτας. Από εκεί διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Να σημειωθεί ότι το ζευγάρι ορειβατών κινδύνεψε από υποθερμία αφού δεν είχε μαζί του τα κατάλληλα ρούχα για τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε τέτοιο υψόμετρο ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στην περιοχή βρέθηκε από νωρίς το πρωί και ομάδα διάσωσης από την 1η ΕΜΑΚ, χωρίς όμως να χρειαστεί να επέμβουν. Επιτόπου επίσης από χθες βρέθηκε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Κων. Θεοφιλόπουλος, με πυροσβέστες και διασώστες της “Γαία” Μάνης, που επιχειρούσαν για τη διάσωση των Γάλλων.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.