Από ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού σε Μεσσηνία και Αργολίδα

0

Δύο επιπλέον κρούσματα του νέου κορονοϊού αναφέρθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το τελευταίο 48ωρο, ένα χθες Παρασκευή 22 Μαΐου στην δομή φιλοξενίας μεταναστών στην Αργολίδα κι ένα σήμερα Σάββατο, στη Μεσσηνία.

Στη Μεσσηνία η διαπίστωση του κρούσματος (ένας 65χρονος) έγινε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και επέστρεψε στο σπίτι του, σε τοπική κοινότητα της Μεσσηνίας.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέρχεται σε 189. Μέχρι τώρα, 15 από τις περιπτώσεις αυτές νοσηλεύονται σε δημόσια νοσοκομεία, ενώ σε άλλες 8 οι νοσηλευθέντες έλαβαν εξιτήριο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Σάββατο 22 Μαΐου η Γενική Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καταγράφεται η εξής κατάσταση:

“Ανακοινώνεται ένα νέο κρούσμα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που καταγράφεται στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρεια μας σε εκατόν ογδόντα εννέα (189) και αναλυτικότερα:

  • ΠΕ Αργολίδας: έξι (6) και εκατόν εξήντα (160) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: εκατόν εξήντα έξι (166)
    – αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο (2)*
  • ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3)
  • ΠΕ Κορινθίας: επτά (7)
  • ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)
  • ΠΕ Μεσσηνίας: δώδεκα (12)**
    – αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)**

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν τρεις (103) άνδρες και ογδόντα έξι (86) γυναίκες.

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων οκτώ (8) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και δεκαπέντε (15) νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία. Ενας εκ των νοσηλευομένων εξήλθε από τη ΜΕΘ. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 23/05/2020 ώρα 15:00) και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό.

Για το αναφερόμενο κρούσμα έχει πραγματοποιηθεί ή είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη ΓΓΠΠ”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

  • Τη σημερινή ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μπορείτε να τις δείτε εδώ.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.