Απτόητοι αντεπιτίθενται οι 5 του Τατούλη στη Ν.Δ

0

Η κλήση σε έγγραφη απολογία των 5 μελών της Νέας Δημοκρατία, περιφερειακών συμβούλων του Π. Τατούλη από τον γραμματέα της ΚΠΕ του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη γιατί δεν εγκαταλείπουν τον Περιφερειάρχη και να στοιχηθούν με τον Παν. Νίκα, όχι μόνο δεν τους πτόησε, αλλά αντίθετα, τους έβγαλε σε αντεπίθεση, με κάποιους από αυτούς μάλιστα να καταφερθούν κατά αυτού.

“Ο δήμαρχος Καλαμάτας, που όψιμα θυμήθηκε τη Νέα Δημοκρατία, όταν αυτή είχε ανάγκη και χρειαζόταν μπροστά όλα τα στελέχη της, κρυβόταν με θολές θέσεις και ευχαριστούσε τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ”, δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα στον τηλεοπτικό Σταθμό “Μεσόγειος” προσθέτοντας ότι “η επιμονή του υποψήφιου περιφερειάρχη και Δημάρχου Καλαμάτας να επιβάλει συνθήκες αποστασίας να θυμάστε ότι θα τον ακολουθούν πάντα”.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας Απόστολος Ε. Παπαφωτίου σε δηλώσεις του στον ίδιο τηλεοπτικό Σταθμό έκανε λόγο για “αστοχία της απόφασής της επιλογής του κ. Νικα εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας σε ένα άστοχο πρόσωπο σε ένα θα έλεγα ανεπαρκές πρόσωπο να εξυπηρετήσει στο θεσμό της περιφέρειας Πελοποννήσου μετά τον Πέτρο Τατούλη έναν άνθρωπο που τον ανέσυραν από τη ναφθαλίνη του νέου παλαιοκομματισμού με στήλη του κομματάρχου που προσπαθεί να παιδέψει και να αγκαρέψει τη Νέα Δημοκρατία να του βρει συμβούλους”.

Άλλωστε, ο ίδιος, στην επιστολή του προς τον Γραμματέα της ΚΠΕ της ΝΔ  Λ. Αυγενάκη, αναφέρεται σε “υπόγειες, ανάλγητες και βρώμικες πιέσεις, καλώντας μας σε αποστασία, που δεν αρμόζει στις αρχές και αξίες της δημοκρατικής και φιλελεύθερης Ν.Δ.” . Αναφερόμενος στον κ. Νίκα, υποστηρίζει πως “είναι σαφής επιλογή ήττας στην Πελοπόννησο, ανασυρμένος από τον παλαιοκομματισμό, χωρίς να έχει καμία επαφή με την Πελοπόννησο” και πως “για την αποτυχημένη επιλογή του προσώπου του κ. Νίκα έχετε ενημερωθεί πολλές φορές, όχι μόνο από εμάς αλλά από όλη την κοινωνία”.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αργολίδας Βασίλης Γ. Σιδέρης δήλωσε στον Τ/Σ “Μεσόγειος” ότι “εμείς το τονίσαμε πως είμαστε ένα σύνολο έχουμε πάρει μία συνολική ομαδική απόφαση και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το έργο μας και τον Πέτρο Τατούλη”, αποκαλύπτοντας ότι “είναι η τρίτη τετάρτη φορά που καλούμαστε να πάμε στην Πειραιώς για να δώσουμε αναφορά, να αλλάξουμε κατεύθυνση στήριξης σε περιφερειάρχη”.

Στην επιστολή του ο κ. Σιδέρης προς τον κ. Αυγενάκη  σημειώνει ότι “αν η Νέα Δημοκρατία πρέπει να θέσει κομματική πειθαρχία στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα υποστώ αγόγγυστα τις επιπτώσεις της στάσης μου να ακολουθήσω την οδό της τιμιότητας, της αξιοπρέπειας και του ήθους”. Επισημαίνει ακόμα: “για ποια αντιδεοντολογική συμπεριφορά με εγκαλείται από την στιγμή που στο ψηφοδέλτιο του Υποψήφιου Περιφερειάρχη της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκα στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, υπάρχουν άτομα που δεν ανήκουν στην μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ούτε ως απλά μέλη;”.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας Απόστολος Γκούνης δήλωσε στο ίδιο κανάλι ότι “δεν έχω δώσει καμία απάντηση και θεωρώ ότι δεν έχω λόγο να δώσω καμία απάντηση… δεν έχω να λογοδοτήσω και πάνω απ’ όλα δεν εξουσιάζομαι από  από κανέναν άλλον εκτός από τον Μεσσηνιακό λαό”.

Η δήλωση την Αντιπεριφερειάρχου Αντωνίας Μπούζα

Έλαβα επιστολή από τη Νέα Δημοκρατία στην οποία απάντησα άμεσα διότι έθιγην ως ελεύθερο άτομο και κυρίως ως αιρετή από αυτό το πρωτοφανές γεγονός, το οποίο απαιτεί ο δήμαρχος Καλαμάτας από τη Νέα Δημοκρατία, σύροντας ένα φιλελεύθερο δημοκρατικό και φορέα ανανεωτικών και δημοκρατικών ιδεωδών κόμμα σε μονοπάτια αυταρχισμού και απόψεων ολοκληρωτισμού. Και φυσικά μιλώ για αντιδεοντολογικές συμπεριφορές, για απολογίες, για επικείμενες διαγραφές που κάποια μέσα ενημέρωσης προαναγγέλλουν.

Άλλωστε βασική αρχή της δημοκρατίας είναι ο σεβασμός στους θεσμούς και η ελεύθερη βούληση των πολιτών. Ο δήμαρχος Καλαμάτας, που όψιμα θυμήθηκε τη Νέα Δημοκρατία, όταν αυτή είχε ανάγκη και χρειαζόταν μπροστά όλα τα στελέχη της, κρυβόταν με θολές θέσεις και ευχαριστούσε τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιμονή του υποψήφιου περιφερειάρχη και Δημάρχου Καλαμάτας να επιβάλει συνθήκες αποστασίας να θυμάστε ότι θα τον ακολουθούν πάντα. Παραμένω πιστή στις ιδέες μου, στις ιδέες της φιλελεύθερης ιδεολογίας αλλά ο πολιτικός μου πολιτισμός και η αξιοπρέπεια μου μου επιβάλλει να αποφασίζω με βάση τις δικές μου απόψεις και όχι κατόπιν πειθαναγκασμού.

Ο κ. Τατούλης είναι ένας ικανός πολιτικός ένας περιφερειάρχης που έχει αποδώσει έργο μετρήσιμο στην πελοποννησιακή κοινωνία και για αυτό παραμένω στις επάλξεις της αξιοπρέπειας και της προσφοράς στον τόπο δίπλα σε αυτόν και τους συνεργάτες μας. Όσοι βιάζονται να τον χαρακτηρίσουν απερχόμενο είναι σίγουρο ότι θα απογοητευτούν

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας Απόστολος Γκούνης

Δεν έχω δώσει καμία απάντηση και θεωρώ ότι δεν έχω λόγο να δώσω καμία απάντηση γιατί όντως ένα απλό μέλος στη Νέα Δημοκρατία και εγγεγραμμένος εδώ στην τοπική της Καλαμάτας δεν έχω να λογοδοτήσω και πάνω απ’ όλα δεν εξουσιάζομαι από  από κανέναν άλλον εκτός από τον Μεσσηνιακό λαό.

Θεωρώ ότι είναι ατυχές και αστείο το γεγονός αυτό, δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά απ’ όσο ξέρω, στα κομματικά δεν έχουμε να λογοδοτήσουν σε κανένα γραμματέα ο πρόεδρος θα πρέπει να λάβει άμεσα θέση στο θέμα αυτό για την ωμή παρέμβαση στο θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης που ζητούν από τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας να ανεξαρτητοποιηθούν και να δημιουργήσουν πρόβλημα και σύγχυση στη λειτουργία του περιφερειακού θεσμού το θεωρώ θεσμική εκτροπή θα πρέπει σίγουρα και αν θέλει άμεσα ο πρόεδρος να λάβει γνώση και αν θέλει να έχει απευθείας ενημέρωση από εμάς τους ίδιους και όχι μέσω μεσαζόντων θα την έχει κατά τα άλλα εγώ δεν έχω να απαντήσω σε κανένα έγγραφο. Δεν απολογούμαι και δεν έχω λόγο να δώσω σε κανέναν. Δεν εξουσιάζομαι πραγματικά από κανέναν. Σε ότι αφορά τις αποφάσεις μας για την εκλογή του Μαΐου του 2019 αυτό που έχω να πω είναι ότι το έργο που αποδώσαμε δεν το χαρίζουμε σε κανένα κόμμα και σε καμία κομματική παράταξη είναι ξεχωριστή η αυτοδιοίκηση και ξεχωριστή η κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας Απόστολος Ε. Παπαφωτίου

Η επιστολή είναι σαφής, είναι συγκεκριμένη, έχει πολιτικό και μόνο περιεχόμενο και δυστυχώς δηλώνει κάτι το οποίο δεν ήθελα και εγώ ο ίδιος να συρθώ και να δηλώσω. Την αστοχία της απόφασής της επιλογής του κ. Νικα, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, σε ένα άστοχο πρόσωπο, σε ένα θα έλεγα ανεπαρκές πρόσωπο να εξυπηρετήσει στο θεσμό της περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά τον Πέτρο Τατούλη, έναν άνθρωπο που τον ανέσυραν από τη ναφθαλίνη του νέου παλαιοκομματισμού με στήλη του κομματάρχου που προσπαθεί να παιδέψει και να αγκαρέψει τη Νέα Δημοκρατία να του βρει συμβούλους και να του βρει και τα υπόλοιπα που έπρεπε ο ίδιος να κάνει. Πέρα όμως από αυτό εγώ αναφέρω σαφέστατα γιατί είμαι με τον Πέτρο Ιατούλη, ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο για την πατρίδα μας, ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο για την Πελοπόννησο.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αργολίδας Βασίλης Γ. Σιδέρης

“Εμείς από το Σεπτέμβριο που βρεθήκαμε στην Πειραιώς και οι 20 περιφερειακοί σύμβουλοι που είμαστε στην πλευρά του Πέτρου Τατούλη της Νέας Πελοποννήσου, είχαμε πει ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε Πέτρο Τατούλη και δεν κάνουμε το λάθος εμείς. Το λάθος γίνεται από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Κληθήκαμε να απολογηθούμε, είναι η τρίτη τετάρτη φορά που καλούμαστε να πάμε στην Πειραιώς για να δώσουμε αναφορά, να αλλάξουμε κατεύθυνση στήριξης σε περιφερειάρχη. Εμείς το τονίσαμε πως είμαστε ένα σύνολο έχουμε πάρει μία συνολική ομαδική απόφαση και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το έργο μας και τον Πέτρο Τατούλη”.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.