Αποχή των μαθητών του Γυμνασίου Καρδαμύλης

0

Για δεύτερη μέρα συνέχισαν την αποχή από τα μαθήματα τους οι μαθητές του Γυμνασίου Καρδαμύλης, με αίτημα την άμεση και συνολική λύση των προβλημάτων στις μεταφορές προς και από το σχολείο.

Το Γυμνάσιο Καρδαμύλης έχει μαθητές από 19 χωριά τα περισσότερα από τα οποία είναι σε αποστάσεις από 8 μέχρι και 25  χιλιομέτρων από το σχολείο.

Φέτος το σχολείο άνοιξε αλλά οι μεταφορές δεν έχουν οργανωθεί. Υπάρχουν χωριά που δεν εξυπηρετούνται καν, και οι μαθητές πρέπει να φτάσουν με δικό τους μέσο στην Στούπα (ένα κεντρικό παραλιακό χωριό) για να επιβιβαστούν, αν είναι τυχερά και υπάρχουν θέσεις, είτε στο λεωφορείο της γραμμής είτε σε λεωφορείο από άλλα χωριά.

Το μεσημέρι πρέπει να επιστρέψουν σπίτι με δικά τους μέσα από την Στούπα. Υπάρχουν χωριά που κάποιες μέρες δεν εξυπηρετούνται ή που εξυπηρετούνται μέχρι την Στούπα και από εκεί δεν υπάρχει μεταφορά προς Καρδαμύλη. Κάποιες διαδρομές εξυπηρετούνται από το ΚΤΕΛ με το λεωφορείο της γραμμής στο οποίο επιβαίνουν και πολίτες που τους συμπεριφέρονται υβριστικά, έχουν προτεραιότητα στην επιβίβαση, αφήνοντας έξω, ή όρθιους αρκετούς μαθητές. Κάποιες φορές χρειάζεται να πληρώσουν στο ΚΤΕΛ εισιτήριο. Το μεσημέρι ενδέχεται να σχολάσουν στις 12 (ελείψει καθηγητών) και να φτάσουν σπίτι τους στις 4:00 το απόγευμα.

Διαβάστε εδώ την απόφαση με τα αιτήματα των μαθητών.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.