Αποφάσεις του ΠεΣυ για έργα στη Μεσσηνία

0
ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Με αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίασή του της Τετάρτης 19 Ιουνίου 2019, εξασφαλίστηκε η ένταξη έργων στις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου “το έργο μας παραμένει καθολικό σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και σε όλα τα επίπεδα. Συνεχίζουμε να εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις και έργα που συνεχώς βελτιώνουν τη ζωή των Πελοποννησίων πολιτών και δημιουργούν τις προϋποθέσεις ανάπτυξης της περιφερειακής μας οικονομίας”.

Ειδικότερα το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε τις εξής εντάξεις έργων:

Στη Μεσσηνία το έργο καθαρισμού της κοίτης του Αρκαδικού ποταμού, ο καθαρισμός των ρεμάτων στο Δήμο Μεσσήνης, και η βελτίωση του δρόμου Βλασέικα – Ζιζανίκαμπος του Δήμου Μεσσήνης.

Στην Αρκαδία η αποκατάσταση βατότητας επαρχιακών οδών Τρίπολη – Νεστάνη – Σάγκα, Τρίπολη – Αρτεμήσιο – Πικέρνι, Τρίπολη – Καστρί προς Δραγούνι – Άνω Δολιανά, Μουριά – Πουρναριά και δρόμων που συμβάλλουν σε αυτή, Λεωνίδιο – Πούληθρα και δρόμων που συμβάλλουν σε αυτή, Νιοώρι – Χώρα – Ράχες, και η προμήθεια και τοποθέτηση αυτόνομης διάταξης πρόσβασης ΑΜΕΑ στην παραλία Τυρού και στην παραλία Πλάκας Λεωνιδίου.    

Στη Λακωνία το έργο της μελέτης ολοκλήρωσης της σύνδεσης του δρόμου Βελιές – Νεάπολη με το δρόμο Μονεμβασιά – Ελληνικό – Νεάπολη μέσω Αγίου Φωκά – Τμήμα Μονεμβασιά – Άγιος Φωκάς, προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ περίπου και η μελέτη του αθλητικού κέντρου Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου.

Στην Κορινθία έργα για τον πρωτογενή τομέα. Η κατασκευή των αρδευτικών δικτύων του ΤΟΕΒ Φενεού, η αναβάθμιση του αντιλιοστασίου ΤΟΕΒ Φενεού με ηλεκτρονικές υδροληψίες, η κατασκευή δεξαμενής πολλαπλών χρήσεων περιοχής Τιτάνης, η κατασκευή αρδευτικού έργου της περιοχής Γονούσας, η κατασκευή αρδευτικού έργου της περιοχής Σουλίου, η κατασκευή δεξαμενής πολλαπλών χρήσεων Δερβενίου, η αποκατάσταση αρδευτικού έργου του ΤΟΕΒ Πασίου, η κατασκευή δεξαμενής πολλαπλών χρήσεων στην περιοχή ΤΟΕΒ Καμαρίου και Λουτρού, η κατασκευή αρδευτικού δικτύου περιοχής Καισαρίου, η κατασκευή αρδευτικού δικτύου περιοχής ΤΟΕΒ Δερβενίου και η κατασκευή αρδευτικού έργου Ψαρίου.   

μοιραστειτε το:

Comments are closed.