Αποστολή SMS για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς και στη Μεσσηνία

0

Σε εφαρμογή τέθηκε και ο ευρωπαϊκός αριθμός άμεσης ανάγκης 112 για πρώτη φορά για τη Μεσσηνία με αποστολή SMS προς κατόχους κινητών κατοίκων του νομού για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς. Το ηχητικό (CBS) και γραπτό (SMS) μήνυμα στάλθηκε μαζικά από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε όσους βρίσκονταν σε περιοχές που υπάρχει σήμερα, Σάββατο 10 Αυγούστου, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς.

Όπως έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία, έχουν μπει σε λειτουργία τα δύο κέντρα διαχείρισης του 112 και πλέον θα μπορεί να γίνεται μαζική αποστολή SMS στα κινητά όλων των πολιτών, σε περιοχές που είναι σε εξέλιξη φυσική καταστροφή, 24 ώρες το 24ωρο για επτά μέρες την εβδομάδα.

Αυτό που λάβαμε εμείς στις 3:58 μ.μ., απεστάλη από την ΓΓΠΠ στις 11:35 το πρωί, όπως φαίνεται και στην εικόνα που ακολουθεί.

Το μήνυμα SMS, το οποίο, όπως φαίνεται στη φωτό, απεστάλη από την ΓΓΠΠ σήμερα στις 11:35 το πρωί και το λάβαμε στις 3:58 μ.μ. στο κινητό μας τηλέφωνο από το κέντρο διαχείρισης του 112

Μέχρι το τέλος του χρόνου που έχει οριστεί χρονοδιάγραμμα για την τελική λειτουργία του 112, στο πλαίσιο της ενδιάμεσης λύσης θα στέλνονται μηνύματα και CBS και SMS.

Σύμφωνα με διευκρινήσεις από την ΓΓΠΠ, με τον τρόπο CBS μπορούν να ενημερώνονται αυτομάτως όλα τα κινητά μιας περιοχής, για την απομάκρυνση, π.χ., του πληθυσμού λόγω κινδύνου, αλλά επειδή για τη λήψη των μηνυμάτων πρέπει τα κινητά να έχουν ειδικό πρόγραμμα, θα στέλνονται και με SMS, ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη.

Παράλληλα, στο επόμενο διάστημα, θα ξεκινήσει μια καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών, με πρωτοβουλία της ΓΓΠΠ, για το πώς θα ρυθμίσουν οι πολίτες τα κινητά που δεν έχουν κατεβάσει το πρόγραμμα για την ενημέρωση με μηνύματα CBS, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν με τον τρόπο αυτό τις ειδοποιήσεις. Στην τελική λύση θα μπορούν να στέλνονται ειδοποιήσεις και σε σταθερά τηλέφωνα.

Να σημειωθεί ότι οι πολίτες έχουν από πριν την δυνατότητα να τηλεφωνούν για βοήθεια ή για να αναφέρουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο 112.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.