Απονομή πτυχίων από τον ΕΕΣ

0

Η τελετή απονομής πτυχίων των νέων εθελοντών Νοσηλευτικής και Διασωστών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο (13 Ιουνίου 2015), στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Η έναρξη της εκδήλωσης, στις 8 το βράδυ, έγινε από τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Καλαμάτας, Αντ. Μαδούρο, ενώ χαιρέτισε και περιφερειακό στέλεχος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την Τρίπολη.

Οι νέοι εθελοντές εκπαιδεύτηκαν για αρκετούς  μήνες τόσο σε θεωρητική κατάρτιση όσο και με πρακτική εξάσκηση στους τομείς των πρώτων βοηθειών και της νοσηλευτικής. Οι νέοι εθελοντές του τομέα Νοσηλευτικής και του τομέα διασωστών Σαμαρειτών έδωσαν όρκο πίστης στις αρχές του Ερυθρού Σταυρού μπροστά σε συγγενείς, φίλους και εκπροσώπους της πολιτείας, κατά τη χθεσινή εκδήλωση, ενώ τους απονεμήθηκαν και τα πτυχία.

Συγκεκριμένα ορκίστηκαν 30 γυναίκες και άντρες από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών και 34 Εθελόντριες Νοσηλευτικής, μεταξύ των οποίων και η δημοσιογράφος Μαρία Τομαρά.

Όσοι παρακολουθούν τα προγράμματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εκπαιδεύονται τόσο θεωρητικά όσο και στην πρακτική τους εφαρμογή με σκοπό οι πολίτες να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί μέχρι να έρθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η εκπαίδευσή τους περιλαμβάνει:

  1. Βασικές αρχές πρώτων βοηθειών και διάσωσης
  2. Αντιμετώπιση τροχαίου ατυχήματος
  3. Βασική υποστήριξη ζωής
  4. Αιμορραγίες και τραύματα
  5. Μυοσκελετικές κακώσεις
  6. Προβλήματα από την έκθεση στο περιβάλλον
  7. Επείγοντα περιστατικά – φαρμακείο
μοιραστειτε το:

Comments are closed.