Αποκατάσταση των εργαζόμενων στο “Βοήθεια στο Σπίτι”

0

Makaris manΣτον «αέρα» βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα και αρκετοί συμπολίτες μας στην Καλαμάτα οι οποίοι εργάζονται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, αν θα υπάρξει αυξημένη μοριοδότηση και μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Πρόκειται -σε αρκετές των περιπτώσεων- για εργαζόμενους που εργάζονται στις θέσεις αυτές για μία 15ετία και είναι προφανές ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, επομένως η μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, αποτελεί δίκαιο αίτημά τους.

Ως επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαμάτας θέλω να δηλώσω την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η μονιμοποίηση της λειτουργίας του Προγράμματος, που προσφέρει πολλά στην τοπική κοινωνία, και η κατοχύρωση των εργαζομένων πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα της Πολιτείας ώστε να βρεθεί δίκαιη και μόνιμη λύση.

Η ομηρεία πρέπει να σταματήσει και οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι-που έχουν προσφέρει υπηρεσίες και σημαντικό κοινωνικό έργο σε συμπολίτες μας κάθε ηλικίας-  αξίζει να αποκατασταθούν ώστε να εργάζονται στο μέλλον απερίσπαστοι.

Μανώλης Μάκαρης

Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δήμου Καλαμάτας

 

μοιραστειτε το:

Comments are closed.