“Απαιτείται επαναπροσδιορισμός των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων”

0
ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ Π. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

“Απαιτείται άμεσα επαναπροσδιορισμός των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με στόχο τη δημιουργία ενός ξεκάθαρου οδικού περιβάλλοντος (κίνησης πεζών, κυκλοφορίας και στάθμευσης ΙΧ)…”. Αυτό αναφέρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο συμπατριώτης μας Παναγιώτης Παπαντωνίου (Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων), για τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (πεζοδρομήσεις και μονοδρομήσεις) στην παραλιακή οδό Ναυαρίνου της Καλαμάτας, για τις οποίες μετείχε χθες Παρασκευή, σε σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαντωνίου, σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει:

Ο Π. Παπαντωνίου (δεξιά) στη σύσκεψη για τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ναυαρίνου, με τον δήμαρχο Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλο και τους αντιδημάρχους Δ. Μαστραγγελόπουλο και Νίκο Μπασακίδη, καθώς και με τη διευθύντρια της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου, Σταυρούλα Αγρίου

«Συναντήθηκα με το Δήμαρχο Καλαμάτας και Υπηρεσιακούς παράγοντες για τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ναυαρίνου, οι οποίες έχουν επιφέρει κυκλοφοριακά προβλήματα από τις πρώτες μέρες εφαρμογής τους.

Οι πολλές και διαφορετικές παρεμβάσεις, σε συνδυασμό με τον υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο λόγω καλοκαιριού, δημιουργούν ένα πολύπλοκο και ασαφές οδικό περιβάλλον, προκαλώντας σύγχυση και προβλήματα μετακίνησης σε κατοίκους, επαγγελματίες και επισκέπτες της πόλης.

Επεσήμανα επίσης το γεγονός ότι χωρίς ποσοτικούς δείκτες (χρόνος διαδρομής, μέση ταχύτητα, ουρά σε διασταυρώσεις) δεν μπορεί να γίνει σωστή αποτίμηση των παρεμβάσεων και θα χαθεί η ευκαιρία διερεύνησης της επιρροής τους.

Απαιτείται άμεσα επαναπροσδιορισμός των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με στόχο τη δημιουργία ενός ξεκάθαρου οδικού περιβάλλοντος (κίνησης πεζών, κυκλοφορίας και στάθμευσης ΙΧ) και συνεχής παρακολούθηση και δημοσίευση συγκοινωνιακών δεικτών αποτίμησης των μέτρων».

* Ο Παναγιώτης Παπαντωνίου Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ), διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, επιστημονικός συνεργάτης στο ΕΜΠ και μετα-Διδάκτωρ ερευνητής στο Technical University of Munich (TUM). Ως ελεύθερος επαγγελματίας αναλαμβάνει μελέτες Συγκοινωνιακών Έργων με έμφαση στην κυκλοφορία, την οδική ασφάλεια και τη βιώσιμη κινητικότητα.

Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Παπαντωνίου:

μοιραστειτε το:

Comments are closed.