Απέφυγε η υπ. Πολιτισμού το πέρασμα από την πλατεία Υπαπαντής

0

Από τα βόρεια του Κάστρου μέσω της οδού Σπάρτης και Βιλεαρδουίνου, οδήγησαν την υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη σήμερα στις 9 το βράδυ στο φρούριο της Καλαμάτας για την απόδοση στο κοινό του έργου της ανάδειξης της περιοχής της εισόδου του.

Με τον τρόπο αυτό η υπουργός και οι άλλοι τοπικοί παράγοντες επιχείρησαν να αποφύγουν στο πέρασμά τους τη σιωπηλή διαμαρτυρία -που οργανώθηκε μέσω της ομάδας “Σώστε τα αρχαία της Υπαπαντής”- των Καλαματιανών που την περίμεναν στην πλατεία του Ι.Ν. της Πολιούχου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία, με μάσκες, σε αποστάσεις κατά μήκος του περιβόλου της πλατείας Υπαπαντής, κρατούσαν πικέτες που έγραφαν “Σώστε τα αρχαία της Υπαπαντής”, περιμένοντας απο τις 8:30 το βράδυ την υπουργό, ώστε για να διατρανώσουν το αίτημά τους για ανάδειξη των αρχαίων που βρίσκονταν εκεί.

Όταν οι διαμαρτυρόμενοι αντιλήφθηκαν ότι η υπουργός οδηγήθηκε από άλλη οδό στο Κάστρο της Καλαμάτας, ανηφόρησαν απο την πλατεία και σε λίγα λεπτά βρέθηκαν έξω απο την ανατολική πλευρά του Γηροκομείου, λίγες δεκάδες μέτρα από την είσοδο του φρουρίου, όπου γινόταν η τελετή με την υπουργό. Φωνάζοντας τρεις φορές το σύνθημα «Σώστε τα αρχαία της Υπαπαντής», διαδήλωσαν το αίτημά τους που υπέπεσε στην αντίληψη της υπουργού Πολιτισμού. Στη συνέχεια διαλύθηκαν και η κα Μενδώνη ανέβηκε στο αμφιθέατρο του Κάστρου για την εναρκτήρια παράσταση του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, την οποία παρακολούθησε.

Φωτο: Βασίλης Μιχαλακέας

μοιραστειτε το:

Comments are closed.