Απάντηση του Σωματείου Εργαζομένων στο Άσυλο Ανιάτων Καλαμάτας

0

Συνεχίζει η διοίκηση του Ιδρύματος Απόρων Ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας» μέσω του τοπικού τύπου την ανοίκεια επίθεση και κατασυκοφάντηση των 5 απολυμένων εργαζόμενων του εν λόγω ιδρύματος απαξιώνοντας τη συνδικαλιστική τους δράση και περιφρονώντας τη σύσσωμη συμπαράσταση όλων των συνδικαλιστικών οργάνων (Εργατικό Κέντρο, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ) στο δίκαιο αίτημά τους για την αναστολή των απολύσεων και την επιστροφή του στην εργασία τους.

Η απόλυση των εργαζομένων δεν «συνέπεσε με τις διαδικαστικές ενέργειες για τη σύσταση πρωτοβάθμιου σωματείου», όπως υποστήριξε η διοίκηση του Ιδρύματος στο δημοσίευμα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ της 5ης – 6ης Σεπτεμβρίου 2020. Ήταν ξεκάθαρα αποτέλεσμα αυτής. Εξάλλου, ποτέ δεν αιτιολόγησε η διοίκηση του Ιδρύματος, γιατί απολύθηκαν 5 εργαζόμενοι μετά από 20 χρόνια υπηρεσίας. Και οι «κατ’ επάγγελμα συμπαραστάτες», όπως περιφρονητικά χαρακτηρίζει τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων σε πανελλήνια συνδικαλιστικά όργανα, δεν είναι φερέφωνα κανενός ούτε ασκούν φιλανθρωπία με λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη, αλλά παλεύουν για την υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων των όλων των εργαζομένων και την προστασία τους από αδικίες και αυθαιρεσίες των εργοδοτών, όποιοι και αν είναι αυτοί.

Καλό θα ήταν λοιπόν, οι διοικούντες το Ίδρυμα αντί να παραδίδουν μαθήματα για τον «υγιή συνδικαλισμό στην πόλη μας», πρώτοι να τηρούν τη νομιμότητα και να υπηρετούν τον άνθρωπο και τη δικαιοσύνη, όπως ευαγγελίζονται.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΠΟΡΩΝ ΑΝΙΑΤΩΝ «Η ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ»

Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Φαββατάς
Η Γραμματέας
Στυλιανή Λαμπίρη
μοιραστειτε το:

Comments are closed.