Απάντηση στα περί υποβάθμισης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

0

Με αφορμή το δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ περί υποβάθμισης της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας και μετατροπής του σε Κέντρο Υγείας επισημαίνονται τα εξής:

  1. Έχουν προσληφθεί τα τελευταία δύο χρόνια 5 μόνιμοι και 6 επικουρικοί ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων καθώς και 1 ΠΕ Φαρμακοποιών.
  2. Στην επικείμενη προκήρυξη για πρόσληψη μονίμων ιατρών προκηρύσσονται 8 θέσεις ειδικευμένων και ειδικότερα : 2 Αναισθησιολογίας, 1 Χειρουργικής, 1 Παιδιατρικής, 1 Βιοπαθολογίας, 1 Νεφρολογίας, 1 Καρδιολογίας και 1 Παθολογίας.
  3. Πρόσληψη 15 ατόμων λοιπού επικουρικού προσωπικού διοικητικού, τεχνικού και προσωπικού καθαριότητας.
  4. Ολοκληρώθηκε η ριζική ανακαίνιση του Νοσοκομείου συνολικού ποσού 1.060.000 €
  5. Αντικαταστάθηκε ο πεπαλαιωμένος ξενοδοχειακός εξοπλισμός του, συνολικού προϋπολογισμού 50.000 €
  6. Το Νοσοκομείο προμηθεύτηκε τα τελευταία χρόνια 2 υπερήχους γενικής και καρδιολογικής χρήσης, 1 μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας και έναν ψηφιοποιητή.
  7. Πλήρης ιατροτεχνολογική αναβάθμιση της ΜΤΝ με την προμήθεια και εγκατάσταση 12 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης και συγκροτήματος επεξεργασίας νερού, κτιριακή και ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση του χώρου συνολικής δαπάνης 300.000 €. Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Ν.Μ. Κυπαρισσίας φέρει πιστοποίηση με ISO:2010.
  8. Πριν 3 ημέρες προκηρύχθηκε δημόσιος διαγωνισμός Π/Υ 146.000 € για την προμήθεια 2 αναισθησιολογικών μηχανημάτων και 1 λαπαροσκοπικού πύργου HD για εκσυγχρονισμό του Χειρουργείου.
  9. Εγκρίθηκε η σκοπιμότητα ανάθεσης μελέτης για την ανέγερση κτιρίου 1.200 τ.μ. στο προαύλιο του Νοσοκομείου.

Συνεπώς πληροφορούμε τον κ. Γιαννακό και τους ομοίους του και διαβεβαιώνουμε τους πολίτες της Τριφυλίας ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα συνεχίσει να παρέχει τις υφιστάμενες υπηρεσίες με κεντρικό στόχο την περαιτέρω αναβάθμισή του.

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας Ο Αν. Διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας
        Γεώργιος Μπέζος                              Παναγιώτης Μπασάκος

ΠΟΕΔΗΝ: ΜΠΑΙΝΕΙ «ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, μπαίνει «λουκέτο» στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, καθώς, όπως αναφέρει «κλείνει η Χειρουργική Κλινική και η Μονάδα του Τεχνητού Νεφρού».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το νοσοκομείο εξυπηρετεί μία περιοχή με πληθυσμό 40.000 ανθρώπων, που το καλοκαίρι πολλαπλασιάζεται, και «η κυβέρνηση σχεδιάζει τη μετατροπή του Νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας».

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας και Κυπαρισσίας τοποθέτησε σε κενή οργανική θέση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας τον συντονιστή διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, με αποτέλεσμα να μένουν μόνο δύο επικουρικοί χειρουργοί που δεν μπορούν χωρίς κάλυψη διευθυντή να χειρουργήσουν. Άρα τα χειρουργεία οδηγούνται σε λουκέτο».

Όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές, ήδη «στην Κυπαρισσία χειρουργεία γίνονται μόνο μια φορά την εβδομάδα – όταν ο συντονιστής διευθυντής επιστρέφει από την Καλαμάτα…».

Επίσης, χαρακτηρίζει «αδιανόητη» την «τοποθέτηση σε κενή οργανική θέση της διευθύντριας νεφρολόγου από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στο νοσοκομείο Καλαμάτας» και προσθέτει ότι «άλλος νεφρολόγος γιατρός δεν υπάρχει στο νοσοκομείο».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «κλείνει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, η οποία εξυπηρετεί 22 νεφροπαθείς, παρόλο που δόθηκαν 300.000 ευρώ από δωρεά (πώληση ακινήτου), για να ανακαινισθεί η Μονάδα».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.