Αντωνόπουλος: Προσφυγή στο ΣτΕ για τα ακίνητα του Δήμου

0

Αίτημα συζήτησης και λήψης απόφασης για αίτηση ακυρότητας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, υπέβαλε ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Αντωνόπουλος προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας όσον αφορά σε ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου Καλαμάτας ή με δρομολογημένες διαδικασίες να περιέλθουν στην ιδιοκτησία του με Κ.Α.Ε.Κ. τα οποία περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018 προς μεταβίβαση στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), το λεγόμενο “υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων”.

ypertameio fek 1

Μεταξύ αυτών που εκχωρούνται στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, από την πόλη της Καλαμάτας, είναι το 1ο Δημοτικό Σχολείο, ένα από τα σχολεία της Παραλίας, το Μουσείο Μπενάκη, η Πλατεία Φραγκόλιμνας, το Κτήριο Πυροσβεστικής! (Δείτε εδώ)

Ειδικότερα, το αίτημα του Δημοτικού Συμβούλου Καλαμάτας, επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών”, έχει ως εξής:

Αίτημα: Συζήτηση και λήψη απόφασης για αίτηση ακυρότητας στο ΣΤΕ, για τους Κ.Α.Ε.Κ. που περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018 και αφορούν ακίνητα που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του Δήμου Καλαμάτας ή υπάρχουν δρομολογημένες διαδικασίες να περάσουν στην ιδιοκτησία του.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, να εισάγει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης για αίτηση ακυρότητας στο ΣΤΕ, για τους Κ.Α.Ε.Κ. που περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018 και αφορούν ακίνητα που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του Δήμου Καλαμάτας ή υπάρχουν δρομολογημένες διαδικασίες να περάσουν στην ιδιοκτησία του.

Καλείται ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμαρχος Καλαμάτας, μετά τη σχετική εξουσιοδότηση από το σώμα εντός της προθεσμίας που ορίζει ο νόμος, να καταθέσει τη σχετική νομική διαδικασία προσφυγής. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να μας δικαιολογήσετε με ποιο τρόπο κατοχυρώνονται έναντι απαιτήσεων τρίτων ακίνητα που έχουν καταχωρηθεί ως Δημοτική περιουσία.

Η οποιαδήποτε τυχόν παράλειψη που οδηγεί σε απώλεια οικονομικών στοιχείων του Δήμου Καλαμάτας χωρίς τη αιτιολογημένη συναίνεση του Δημοτικού Συμβουλίου δύναται να επιφέρει νόμιμες συνέπειες.

Μετά τιμής

Ο έχων κάθε νόμιμο δικαίωμα, Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας.

Μιχαήλ Αντωνόπουλος

μοιραστειτε το:

Comments are closed.