Αντωνόπουλος: Επικοινωνιακό εργαλείο το συνέδριο για την κρουαζιέρα

0

ANTWNOPOULOS_MΤου ΜΙΧΑΛΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ *

Πέρασαν δώδεκα ολόκληρα χρόνια στο δήμο και ο Δήμαρχος θυμήθηκε τώρα που φεύγει ότι θα πρέπει να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για την ανάπτυξη της γαλάζιας Οικονομίας, όπως αποκαλείται. Προφανώς και ήταν ένα ακόμα επικοινωνιακό εργαλείο που ενδέχεται να βοηθήσει την προσπάθεια του Π. Νίκα στην Περιφέρεια.

Σίγουρα από όλα αυτά που προτάθηκαν, ο δήμαρχος δεν προλαβαίνει να κάνει τίποτα και είναι χαρακτηριστικό ότι οι εισηγητές επιβεβαίωσαν ότι ο τόπος μας είναι ένας υπέροχος προορισμός, αλλά δεν έχουμε κάνει τίποτα μέχρι σήμερα.

Το βασικότερο είναι το οδικό δίκτυο, που διπλασιάζει τις αποστάσεις και δεν παρέχει ασφάλεια. Το άλλο σημαντικό είναι η τουριστική προβολή των μνημείων, του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά κυρίως των γαστρονομικών πλεονεκτημάτων της Μεσσηνιακής διατροφής.

Βέβαια, ο χώρος της κρουαζιέρας απαιτεί σοβαρές υποδομές, που ευελπιστούμε ότι θα έχουμε σύντομα με την διαφαινόμενη ολοκλήρωση του master plan. Υπάρχουν όμως και πολλά που μπορούν να ενισχύσουν την επισκεψιμότητα, μεταξύ των οποίων η συμμετοχή του δήμου σε μεγάλες εκθέσεις τουρισμού, με παρουσίαση όλων των πλεονεκτημάτων της ευρύτερης περιοχής, που δεν είναι και αμελητέα.

Δυστυχώς, από το Συνέδριο, που μάλλον έγινε πρόχειρα αλλά και καθυστερημένα, έλειπαν οι τοπικοί φορείς και κυρίως η Περιφέρεια, που, προφανώς, όπως και οι δημοτικοί σύμβουλοι, δεν είχαν προσκληθεί.

* Γεωλόγος, Γεωτεχνικός Περιβάλλοντος M.SC. – Δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών”

μοιραστειτε το:

Comments are closed.