Αντωνόπουλος: Δεν κοιτάμε ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, είμαστε δίπλα στους δημότες

0

Το πρόγραμμά του ανέπτυξε στην κεντρική προεκλογική του ομιλία ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Μιχάλης Αντωνόπουλος, σημειώνοντας παράλληλα υπήρξε δηκτικός όχι μόνο στους συμβούλους της παράταξης Νίκα, που διεκδικούν και πάλι την ψήφο των Καλαματιανών από διάφορες παρατάξεις -επιρρίπτοντάς τους ευθύνες ότι «δυστυχώς ακόμα και σήμερα τα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας δεν έχουν διευθετηθεί»- αλλά και όλων όσοι επικεφαλής συνδυασμών κατέρχονται στις δημοτικές εκλογές.

«Οι πολίτες έχουν αντιληφθεί τα τεράστια αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί με τα εγωκεντρικά έργα βιτρίνας και τις τσιμεντοαναπλάσεις κυρίως στην πόλη της Καλαμάτας την ίδια ώρα που η περιφέρεια παραμένει υποβαθμισμένη χωρίς υποδομές», είπε ο κ. Αντωνόπουλος και τόνισε δε με έμφαση ότι ο συνδυασμός του «η “Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών” θα είναι πρωταγωνιστής στις εξελίξεις από τη θέση της δημοτικής αρχής και θα είναι συνεπής στους στόχους που έθεσε με οποιαδήποτε κόστος», ενώ σημείωσε πως «η αυτοδιοικητική μας πρόταση δημιούργησε νέα δεδομένα στο δήμο μας. Δεν κοιτάμε ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, είμαστε δίπλα στους δημότες και κοιτάμε μπροστά».

Κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν ανέφερε: «Η πορεία και η διαδρομή μας έχει αρχίσει εδώ και μερικές δεκάδες χρόνια. Η παρουσία μας στο δημοτικό συμβούλιο και οπουδήποτε χρειάσθηκε, η προσφορά και η ανταπόδοση όλων αυτών που λαμβάνουμε από τους πολίτες είναι συνεχής, και ιδιαίτερα αποτελεσματική».

«ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΕΘΟΥΝ

Στην αρχή της ομιλίας του σήμερα (24/5/19) στην πλατεία των Αγίων Αποστόλων ο κ. Αντωνόπουλος είπε ότι «έκλεισε ένα σημαντικός κύκλος στο δήμο Καλαμάτας με διεκδικητές συναδέλφους που προέρχονται από την απελθούσα δημοτική αρχή που δεν τόλμησαν ποτέ να αντιπαρατεθούν με τα σοβαρά προβλήματα του τόπου μας είτε ήταν εντός η εκτός δημοτικού συμβουλίου», και πρόσθεσε: «Τώρα αιφνιδίως που άδειασε η καρέκλα του δημάρχου εμφανίζονται ως σωτήρες η εκφραστές του νέου που θέλουν να φέρουν ψηφίζοντας όμως τόσα χρόνια το παλιό η μένοντας αδρανείς στις μεγάλες προκλήσεις του τόπου μας. Όλα αυτά μαζί με τη συμμετοχή διεκδικητών θέσεων και αξιωμάτων από πρώην στελέχη υπηρεσιών που πραξικοπηματικά η κυβέρνηση τους άνοιξε το δρόμο για την συμμετοχή τους στα κοινά, αποτελούν φαινόμενα παρακμής του πολιτικού συστήματος που θέλει την αυτοδιοίκηση υπηρέτη της κυβερνητικής πλειοψηφίας και των κομμάτων».

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος ανέφερε ότι «δυστυχώς ακόμα και σήμερα τα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας δεν έχουν διευθετηθεί. Τα δυσκολότερα συνήθως είναι που οι πολιτικοί αναβάλουν και τα αφήνουν για τους επόμενους. Στο δήμο Καλαμάτας του 2020 δεν έχουμε λύσει ιδιαίτερα σοβαρά ζητήματα όπως της διαχείρισης των απορριμμάτων και των τοξικών χωματερών, της ανακύκλωσης, της αναβάθμισης του βιολογικού Καθαρισμού και της ρύπανσης των φυσικού περιβάλλοντος. Αυξάνουμε το κόστος διαβίωσης του δημότη και υποβαθμίζουμε την ποιότητα της ζωής του και εκλιπαρούμε την Ευρωπαϊκή επιτροπή και τους θεσμούς να ελαφρύνουν και να μειώσουν τα πρόστιμα. Μέχρι πότε όμως. Ποιος μπορεί να αναστρέψει αυτό τον κατήφορο. Αυτή που μέχρι σήμερα απέτυχαν να το διαχειριστούν η αυτοί που έβαζαν την υπογραφή τους φαρδιά πλατιά από τη θέση «ευθύνης» που είχαν μέχρι και σήμερα».

Ακόμα ο κ. Αντωνόπουλος ανέφερε: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε απωλέσει το αίσθημα ασφάλειας και πολιτικής προστασίας. Κάποιοι που ζητάνε την ψήφο μας, έχουν σοβαρότατο μερίδιο ευθύνης. Δεν μπορεί να είσαι κάποια χρόνια αντιπερειφερειάρχης, αντιδήμαρχος η προϊστάμενος υπηρεσιών ή να κάνεις αντιπολίτευση από τον καναπέ της κατοικίας σου και να ισχυρίζεσαι ότι τώρα ήρθε η ώρα να πάμε μπροστά και να τα φτιάξουμε όλα. Στη ουσία πολύ συνδυασμοί ομολογούν ότι τόσο καιρό πηγαίναμε προς τα πίσω. Αυτό φαίνεται από την ονοματολογία που χρησιμοποιούν Δημιουργική πρωτοβουλία πριν τι είχαμε, η Καλαμάτα μπροστά, Τώρα ξεκινάμε, Καλαμάτα πρότυπος Δήμος κλπ.

Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ

Εδώ με δυσκολία τα κατάφερε ο κύριος Νίκας ο απερχόμενος δήμαρχος που είχε μια ισχυρή πλειοψηφία και προσωπικότητα και είχε και την άνεση και την εμπειρία των 25 χρόνων στην αυτοδιοίκηση και θα γίνουν όλα αυτά από τους αδύναμους πολιτικά συνεργάτες του;

Ότι πιο αξιόλογο και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό συμβούλων της δημοτικής αρχής Νίκα απέχει. Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την επόμενη μέρα στο δήμο και προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά. Μπορούν οι συνάδελφοι που στην ουσία ουδέποτε διαφοροποιήθηκαν και ουδέποτε χειρίσθηκαν σοβαρές υποθέσεις του δήμου, ακόμα και αν βρουν κάπου να δωρίσουν το μισθό του δημάρχου, να καταφέρουν κάτι στα δημοτικά δρώμενα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επίσης δεν είναι άξιο απορίας, μερίδα δημοτικών συμβούλων κάθε φορά που έχουμε εκλογές τα τελευταία 12 χρόνια να αλλάζει ψηφοδέλτιο η δημοτική παράταξη. Τελικά τι είναι πιο σημαντικό η καρέκλα και τα αξιώματα η οι σταθερές πολιτικές θέσεις και αξίες που πρεσβεύουμε. Εκτός και αν πιστευτούμε στην αυτοδιοίκηση της ανταλλαγής και της προσομοίωσης, της αποσταθεροποίησης και του τακτικισμού, που σαφώς οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια και τους δήμους στην χρεοκοπία.

Σήμερα λοιπόν θα πρέπει να αναλογισθούμε αν αυτό που σχεδιάζουμε είναι επαρκές και εφικτό και αν αυτό που ήδη έχουμε για να σταθούμε και να δημιουργήσουμε είναι σε καλή κατάσταση.

Δυστυχώς και τα οικονομικά του δήμου Καλαμάτας, που δεν είναι από τους χειρότερους στην Ελλάδα, φθίνουν, αλλά και τα προγράμματα συναδέλφων υποψηφίων είναι χωρίς τεκμηρίωση και πηγές χρηματοδότησης. Και αν επαίρεται η δημοτική αρχή ότι έχει κάποια διαθέσιμα 14,0 εκ, ένας απλός νοικοκύρης θα τους πει ότι στο παντελόνι του μπορεί να έχει 100 και 200 ευρώ, αλλά έχει και ένα δάνειο που δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρει να ξοφλήσει, που φθάνει τα 10.5 εκ και επίσης του οφείλουν οι πελάτες του αλλά 15,0 εκ από τα οποία με δυσκολία εισπράττει 500.000 με 600.000 το χρόνο. Και όλα αυτά με δόσεις που ανανεώνονται η με κατασχέσεις που δεν φθάνουν να αποπληρώνουν το χρέος και με τις οποίες διαφωνούμε όταν πρόκειται για οικονομικά ασθενής δημότες.

Το μέλλον του δήμου μας είναι αβέβαιο και αυτό γιατί η Καλαμάτα αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς για τους γνωστούς λόγους και οι υποδομές της είναι των προηγούμενων 30 τουλάχιστον χρόνων. Ύδρευση, αντιπλημμυρική προστασία, αποχέτευση, κυκλοφοριακό, χωροταξικό, οδοποιία. Με ποια δημόσια έργα θα υποστηρίξουμε την βιώσιμη και ασφαλή ανάπτυξη στον τόπο μας, μόνο με τις αναπλάσεις.

«ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ»

Σήμερα όμως με τη συνεχή προσπάθεια, την εμπειρία και την επιστημονική γνώση από τις απώλειες και τα λάθη του παρελθόντος που τα μελετήσαμε και τα βιώσουμε όπως και οι περισσότερες δημότες μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν θα θέλαμε σε καμιά περίπτωση να χαρίσουμε την ψήφο μας αλλά και το μέλλον των παιδιών μας σε όλους αυτούς που μας έφεραν έως εδώ, και δυστυχώς συνεχίζουν να στερούν δυνατότητες και προοπτική για την ανάπτυξη του δήμου Καλαμάτας.

Έχουμε όλοι πεισθεί ότι οι δήμοι δεν θα είναι πια το μακρύ χέρι των κομμάτων εξουσίας που θέλουν να έχουν τον πρώτο λόγο για το οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι στην περιφέρεια και στο δήμο μας. Ήρθε η ώρα να έχουμε μια ανεξάρτητη και αδέσμευτη αυτοδιοίκηση με μεταφορά πόρων μέσα από το Φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας που προτείνουμε να μετατραπεί ο ΕΝΦΙΑ με την άμεση κατάργηση του».

Στη συνέχεια ο κ. Αντωνόπουλος αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του για το οποίο είπε ότι «εστιάζει αφενός στην κάλυψη των άμεσων αναγκών του δημότη, με παρεμβάσεις και δράσεις για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής του, την προστασία και την ασφάλειά του από φυσικές καταστροφές ή ανθρώπινες ενέργειες, και αφετέρου αναπτύσσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης της τοπικής αυτοδιοίκησης για την Καλαμάτα του 2029», εξειδικεύοντας τους τομείς του:

Διοικητική μέριμνα, Κοινωνική μέριμνα, Παιδεία – Αθλητισμός, πολιτισμός και Ανάδειξη – προστασία – αξιοποίηση Φυσικού περιβάλλοντος, Αρχαία Θουρία, Ιστορικό κέντρο, Κάστρο, Διατήρηση των φυσικών πόρων, η ανάπτυξη συνεργασιών με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Ερευνητικά Κέντρα, Τοπικά Επιμελητήρια/Φορείς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, η προώθηση και υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, η προσέλκυση επισκεπτών και η προβολή και ανάδειξη των αξιών – τόσο φυσικών, όσο και πολιτιστικών – των προστατευόμενων περιοχών.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ακόμα ανέπτυξε τις σημαντικότερες προτάσεις του όσον αφορά στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και συνέχισε:

Το σημαντικό όμως στον αγώνα που δίνουμε όλοι μαζί για την αυτοδιοίκηση είναι η ενότητα και η συνεργασία όλων και κυρίως των δημοτών. Η γνώση η εμπειρία και δημοκρατικές αντιλήψεις των στελεχών και των συνεργατών μας θα δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον για τη διάχυση των ιδεών και την αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος μας στο δήμο Καλαμάτας. Εμπνέει εμπιστοσύνη η συμμετοχή νέων και άφθαρτων δημοτών στο αυτοδιοικητικό σχήμα που συνεχίζει για δεύτερη θητεία φιλοδοξώντας να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Επικεντρώνοντας τα βέλη του στους ανθυποψηφίους του είπε: «Οι συνδυασμοί που επικαλούνται πολιτική ανεξαρτησία και ταυτότητα έχοντας μείνει σε αδράνεια για τα σοβαρά προβλήματα όλα τα χρόνια της κρίσης χωρίς προτάσεις και πάλη για τον προβλήματα των δημοτών δεν μπορούν να πείσουν. Βλέπουμε τις κομματικές επιλογές και συμμαχίες ετερόκλητων ομάδων να θέλουν να κάνουν την αυτοδιοίκηση α και β βαθμού “σκαλοπάτι” για την κεντρική εξουσία και παζάρι αξιωμάτων από κομματικά στελέχη που αλλάζουν πεποιθήσεις και οράματα σαν τα πουκάμισα”.

Αναφερόμενος στην παράταξή του είπε πως «η αυτοδιοικητική μας πρόταση έχει όραμα και θέσεις. Πορεύεται τον δύσκολο δρόμο, που δίνει λύσεις στα κοινωνικά, περιβαλλοντικά, και οικονομικά προβλήματα του δήμου μας, με ορίζοντα δεκαετίας. Οικοδομούμε την ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση. Θεμέλιος λίθος που δίνει προοπτική και συνέχεια στον τόπο μας.
Όλοι μαζί μπορούμε!!!!!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Μ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

μοιραστειτε το:

Comments are closed.