Αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Γερμανίας στο Επιμελητήριο

0

Αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη (9/10/19) το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και είχε συνάντηση εργασίας με τον Προέδρο του Βαγγέλη Ξυγκώρο και μέλη της Διοίκησης.

Την αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Γερμανίας αποτελούσαν ο Michael Dorn, Σύμβουλος Οικονομικών Υποθέσεων, ο Andrea Kehrbach, Σύμβουλος Εργασίας, Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η Doris Tippmann, Σύμβουλος Οικονομικών και συνόδευε ο Βουλευτής Μεσσηνίας Ιωάννης Λαμπρόπουλος. Εκ μέρους του Δημάρχου Καλαμάτας παρέστη στη συνάντηση η Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης, Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας Ελένη Αλειφέρη, ενώ συμμετείχαν και εκπρόσωποι start up’s επιχειρήσεων στη Μεσσηνία.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της περσυνής του Πρέσβη της Γερμανικής Πρεσβείας κ. Γενς Πλότνερ στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ενόψει της επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Μεσσηνία ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Επίκεντρο της ενημερωτικής επίσκεψης ήταν η συζήτηση θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως οικονομία, αγροτική ανάπτυξη, τουρισμός, παιδεία.

Ο νέος Σύμβουλος Οικονομικών Υποθέσεων M. Dorn επικεντρώθηκε στις εξαγωγές των τοπικών μεσσηνιακών προϊόντων και στις προοπτικές ανάπτυξης της μεταξύ μας συνεργασίας. Επίσης, αναφέρθηκε στην 85η ΔΕΘ 2020, όπου η Γερμανία θα είναι η τιμώμενη χώρα και στο πλαίσιο αυτό επιθυμούν να συνδιοργανώσουν από κοινού με τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου εκδηλώσεις με επίκεντρο, κυρίως, τον αγροδιατροφικό τομέα. Επίσης προσκάλεσαν το Επιμελητήριο Μεσσηνίας να συμμετέχει με αντιπροσωπεία μεσσηνιακών επιχειρήσεων και στο Φόρουμ Καινοτομίας με τίτλο “Η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης – Μία ελληνογερμανική συνεργασία”, στις 18 Νοεμβρίου 2019, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που συνδιοργανώνεται με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο.

Από την πλευρά του το Επιμελητήριο Μεσσηνίας αναφέρθηκε στις παραδοσιακά στενές και ιδιαίτερα πολύπλευρες σχέσεις που συνδέουν την Ελλάδα και τη Γερμανία. Συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα επιχειρηματικότητας, εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, υποδομών, τουρισμού, επενδύσεων και παιδείας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, στην αξιοποίηση του αεροδρομίου Καλαμάτας και στη συνεργασία που μπορεί να επιτευχθεί στην εκπαίδευση στον κλάδο του τουρισμού και τον αγροτικό τομέα.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.