Μεσσηνία: Αντιπλημμυρικά και οδικά έργα ύψους 113,5 εκ. €

0

Για τα αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές των Δήμων Καλαμάτας και Οιχαλίας, μετά τη συνάντηση που είχε χθες στην Αθήνα, για το συγκεκριμένο θέμα, με τον Γενικό Διευθυντή Συγκοινωνιακών έργων του Υπουργείου Υποδομών Ιωάννη Καρνέση, ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα Παρασκευή (16/10/2020), το μεσημέρι, στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου Καλαμάτας. Επίσης ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τους δημοσιογράφους και για τα έργα συντήρησης εθνικού και επαρχιακού δικτύου.

Το συνολικό ύψος των έργων που ανακοίνωσε ο κ. Αναστασόπουλος ανέρχεται στο ύψος των 113.490.000 €

Ειδικότερα:

Με τον Γενικό  Διευθυντή Συγκοινωνιακών έργων του Υπουργείου Υποδομών Ιωάννη Καρνέση, συναντήθηκε χθες στο γραφείο του, στο Υπουργείο, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος. Κατά τη συνάντηση συζήτησαν την διαδικασία που θα ακολουθηθεί, μετά και την πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Κ. Καραμανλή, με την οποία ενεργοποιήθηκε το αντίστοιχο άρθρο της σύμβασης παραχώρησης, που προβλέπει την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων ύψους 79 εκατ. € από τον “Μορέα” για την περιοχή της Καλαμάτας.

Το αίτημα της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας, όπως κατατέθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη, είναι η αναγκαιότητα υλοποίησης αντίστοιχων έργων και στο τμήμα από Σπερχογεία έως Τσουκαλαίικα που δεν καλύπτεται από την σύμβαση παραχώρησης που έχει υπογραφεί. Την άμεση δηλαδή ολοκλήρωση των μελετών, ώστε να ενταχθεί το αναγκαίο ποσό και να υλοποιηθεί και το επιπλέον έργο, αντιπλημμυρικής προστασίας. Στόχος είναι να επιλυθεί οριστικά ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και αφορά τις κοινότητες Σπερχογείας, Θουρίας, Αιθαίας, Άμφειας, Πηδήματος, Αριοχωρίου, Αγίου Φλώρου, Χριστοφιλέϊκων και Τσουκαλέϊκων.

Όπως ενημερώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης από τον κ. Καρνέση, έχουν δρομολογηθεί και σχεδιάζονται μελετητικά οι παρεμβάσεις αυτές, οι οποίες προσεγγιστικά αφορούν κονδύλι 25 εκ. €.  

ΤΑ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σχετικά με τα οδικά έργα της ΠΕ Μεσσηνίας, ο κ. Αναστασόπουλος είπε πως σε διαδικασίες δημοπράτησης και υλοποίησης βρίσκονται έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας, προϋπολογισμού 8.290.000 €, ενώ για τα αρδευτικά του ΓΟΕΒ προβλέπονται 1,2 εκατ. €

Ειδικότερα, την επόμενη εβδομάδα ξεκινά το έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, προϋπολογισμού 500.000 € στην 9η εθνική οδό, από όρια Νομού Ηλείας έως Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Χώρα, το οποίο θα αντιμετωπίσει και το αντιπλημμυρικό έργο στην Τερψιθέα, με στόχο την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων που συχνά εκδηλώνονται στο σημείο. Στην 1η επαρχιακή οδό επίσης υλοποιείται αντίστοιχο έργο, που θα βελτιώσει τα τμήματα από Καλαμάτα – Κάμπο – Σταυροπήγιο και Καρδαμύλη – Άγιος Νίκωνας με ποσό 490.000 €.

Επιπλέον σε διαδικασία μελέτης, δημοπράτησης και υπογραφής συμβάσεων βρίσκονται έργα, όπως:

– Από τον ποταμό Νέδοντα έως τον Κόμβο Μορεά: προϋπολογισμού 600.000 €,
– Ασπρόχωμα – Μεσσήνη (ηλεκτροφωτισμός): 250.000 ,
– Βελτίωση 4ης επαρχιακής Θουρία – Πολιανή: 200.000 €,
– 12η επαρχιακή οδός Αγ. Ανδρέας – Λογγά – Πύλος: 250.000 ,
– 82η Εθνική οδός Καλαμάτα – Πύλος: 1.000.000 ,
– 82η Εθνική οδός Ασπρόχωμα – Μεσσήνη – Ριζόμυλος – Πύλος: 2.000.000 ,
– Βελτίωση οδικής ασφάλειας εθνικού δικτύου: 1.000.000 ,
– Βελτίωση τμήματος Τσακώνα – Καλό Νερό – Κυπαρισσσία: 2.000.000 και τέλος
– Αναβάθμιση αρδευτικού, αποστραγγιστικού, οδικού δικτύου ΓΟΕΒ: 1.200.000 €.

«Στόχος των παρεμβάσεων η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού καθώς και των εγγειοβελτιωτικών έργων», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος

μοιραστειτε το:

Comments are closed.