Αντιδρούν στις δια περιφοράς συνεδριάσεις του ΔΣ του ΕΚ Καλαμάτας

0

“Με πλήρη ευθύνη της πλειοψηφίας της διοίκησης, το Εργατικό Κέντρο είναι παντελώς απών από τις διεκδικήσεις των εργαζομένων” αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι 4 εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ (“Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία”) στο Δ.Σ του Ε.Κ. Καλαμάτας σημειώνοντας ότι “αρνούνται επίμονα τις προτάσεις μας για δια ζώσης συνεδρίαση της Διοίκησης στο αμφιθέατρο του ΕΚ”.

Καλούν δε “τα συνδικάτα της δύναμης του Εργατικού Κέντρου να συνεδριάσουν και να πάρουν αποφάσεις καταδίκης της τακτικής της πλειοψηφίας και να απαιτήσουν ανοικτή συνεδρίαση του οργάνου στο αμφιθέατρο του ΕΚ, παρουσία των προεδρείων των σωματείων, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας”.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση των 4 εκλεγμένων με τη ΔΑΣ στο Δ.Σ του Ε.Κ. Καλαμάτας,έχει ως εξής:

«Για πολλοστή φορά η πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚ Καλαμάτας συνεχίζει την απαράδεκτη τακτική της για συνεδριάσεις δια περιφοράς, με θέμα αυτή τη φορά την έγκριση του οικονομικού απολογισμού αλλά και οικονομικού προϋπολογισμού της Διοίκησης. Το πως και για ποιους λόγους ξοδεύονται τα χρήματα του εργατικού κέντρου δεν είναι ένα τυπικό ζήτημα όπως θέλει να το παρουσιάσει η πλειοψηφία της Διοίκησης. Τόσο οι Δαπάνες όσο και τα έσοδα φανερώνουν ουσιαστικά τον τρόπο που λειτουργεί το Εργατικό Κέντρο.

Όλο αυτό το διάστημα και ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν έχει γίνει ούτε μία δαπάνη που να αφορά την ενημέρωση των εργαζομένων, ούτε μία δαπάνη για να οργανωθούν κινητοποιήσεις για τα προβλήματα πού αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Με πλήρη ευθύνη της πλειοψηφίας της διοίκησης, το Εργατικού Κέντρο είναι παντελώς απών από τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, είναι άφαντοι από τους τους εργασιακούς χώρους, ενώ γενικεύονται οι ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, κυριαρχούν η μερική απασχόληση, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου και τα σπαστά ωράρια.

Είναι απόντες από μια σειρά φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους όπως:

  • Τους αγώνες των εμποροϋπαλλήλων ενάντια στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Τον αγώνα που δίνουν οι Γιατροί και το Νοσηλευτικό προσωπικό στα Νοσοκομεία και κέντρα υγείας για υποδομές και προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο δημόσιο τομέα υγείας. Για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.
  • Τους αγώνες συνδικάτων, ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων για τακτικά τεστ στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς πού έχουν μετατραπεί σε φορείς διασποράς του ιού.
  • Το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων και την κατάργηση των συλλογικών διαδικασιών τους.
  • Την καταστολή και την τρομοκρατία με εργαλείο το νόμο πού δυσκολεύει, ακόμα και απαγορεύει τις διαδηλώσεις.

Αρνούνται επίμονα τις προτάσεις μας για δια ζώσης συνεδρίαση της Διοίκησης στο αμφιθέατρο του ΕΚ. Ένα αμφιθέατρο που έχει χωρητικότητα 250 άτομα, τη στιγμή που η διοίκηση αριθμεί 15 μέλη.

Καλούμε τα συνδικάτα της δύναμης του Εργατικού Κέντρου να συνεδριάσουν και να πάρουν αποφάσεις καταδίκης της τακτικής της πλειοψηφίας και να απαιτήσουν ανοικτή συνεδρίαση του οργάνου στο αμφιθέατρο του ΕΚ, παρουσία των προεδρείων των σωματείων, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Με αυτό το σκεπτικό αρνούμαστε να συνεδριάσουμε δια περιφοράς με θέμα την έγκριση του οικονομικού απολογισμού και προϋπολογισμού της Διοίκησης.

Οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ στο Δ.Σ του ΕΚ Καλαμάτας

Καράμπελας Παναγιώτης
Κουφαλάκος Παναγιώτης
Λαμπρόπουλος Βαγγέλης
Μπάκας Βαγγέλης
».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.