Αντιδράσεις για τις δημόσιες τουαλέτες

0

ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Μετά την αντίδραση περιοίκων για την κατασκευή δημόσιων τουαλετών στο νοτιοανατολικό τμήμα του κεντρικού πάρκινγκ του Νέδοντα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ζητώντας να σταματήσει η κατασκευή τους, ο δήμος Καλαμάτας με ανακοίνωσή του σημειώνει το οξυμένο πρόβλημα λόγω της έλλειψης τέτοιων υποδομών στην πόλη και τονίζει την αναγκαιότητα κατασκευής των δύο προγραμματισμένων αρχικά. Της προαναφερόμενης και μιας ακόμη, ανατολικά του ΔΗΠΕΘΕΚ (οδός Αριστομένους).

Αναφερόμενος ο Δήμος στις αντιδράσεις των περιοίκων που συγκέντρωσαν υπογραφές κατά της κατασκευής δημόσιας τουαλέτας στο πάρκινγκ, σημειώνει ότι «εγγυάται πως οι τουαλέτες θα λειτουργήσουν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Ο Δήμος στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «οξύ πρόβλημα στην πόλη της Καλαμάτας, καθώς δεν ικανοποιούν τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών οι χημικές τουαλέτες που έχει τοποθετήσει ο Δήμος».

Όπως σημειώνει ο Δήμος για την αντιμετώπισή του προβλήματος αποφασίστηκε η κατασκευή δύο, προς το παρόν, δημοσίων τουαλετών, μία ανατολικά του ΔΗΠΕΘΕΚ (οδός Αριστομένους), και μία στη νοτιοανατολική γωνία του πάρκινγκ»,

Οι υπό κατασκευή τουαλέτες, ανατολικά του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, στην οδό Αριστομένους

Οι υπό κατασκευή τουαλέτες, ανατολικά του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, στην οδό Αριστομένους

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρεται στους αντιδρώντες, σημειώνοντας: «Ύστερα από τις αντιδράσεις πολιτών, οι οποίοι συνέλεξαν υπογραφές εναντίον της κατασκευής δημόσιας τουαλέτας στη νοτιοανατολική πλευρά του κεντρικού πάρκινγκ, επισημαίνεται ότι ο Δήμος εγγυάται πως οι τουαλέτες θα λειτουργήσουν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Η συντήρηση και ο καθαρισμός τους θα γίνεται, όπως και στην εθνική οδό, από εργολάβο και θα λειτουργούν από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου.

»Ανάλογες αντιδράσεις υπήρξαν και για τις τουαλέτες στην πλατεία Μαυρομιχάλη, γι’ αυτό δεν είχαν λειτουργήσει από τότε που κατασκευάσθηκαν. Μετά, όμως, από τη σωστή λειτουργία τους και τον τακτικό καθαρισμό από εργολάβο, καμία αντίρρηση / αντίδραση δεν υπάρχει για τις συγκεκριμένες τουαλέτες».

Για την κατάσταση που επικρατεί τώρα στην περιοχή του πάρκινγκ αναφέρει πως «περιγράφεται με τη λέξη “δυσοσμία”, καθώς αυτό έχει μετατραπεί σε υπαίθριο ουρητήριο. Ο Δήμος Καλαμάτας εγγυάται πως αυτή η κατάσταση δε θα συνεχισθεί και δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τη λειτουργία δημόσιας τουαλέτας. Γι’ αυτό ζητείται και η συνεργασία των κατοίκων».

Να σημειωθεί ότι με απόφαση του δημάρχου (εδώ) δεσμεύτηκε πίστωση 18,200 ευρώ,«για την πληρωµή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισµού εξόδων µε ΚΑΕ 30.7326.15 του προϋπολογισµού οικονοµικού έτους 2018 για την Κατασκευή αποχωρητηρίων σε κοινόχρηστους χώρους»

μοιραστειτε το:

Comments are closed.