Ανοιχτή πρόσκληση για την ομιλία Τσίπρα στην Καλαμάτα

0
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στην πολιτική συγκέντρωση – ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργού στην Καλαμάτα, την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, στις 7 το απόγευμα, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Παραλίας (Δημοτικό Στάδιο), απηύθυναν οι βουλευτές Μεσσηνίας του Κυβερνόντος κόμματος Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, σε συνέντευξη τύπου.

Κατά τη συνέντευξη που δόθηκε σήμερα Σάββατο,13 Απριλίου 2019, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ (οδός Ψάλτη 6 – Καλαμάτα), πρώτη μίλησε η Συντονίστρια της Νομαρχιακής Μαρία Βεργινάδη, η οποία είπε:

«Καταρχήν σας ευχαριστούμε πολύ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας. Με μεγάλη χαρά, αλλά και τιμή θα υποδεχθούμε τον πρωθυπουργό της χώρας και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, την Πέμπτη 18 Απριλίου, ο οποίος θα επισκεφτεί τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, στα πλαίσια πολιτικής ομιλίας που θα πραγματοποιήσει στις 7 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της παραλίας, στο εθνικό στάδιο της Καλαμάτας.

Υπάρχει ιστορική ευθύνη στο διακύβευμα των επερχόμενων αναμετρήσεων, αυτοδιοικητικών και ευρωεκλογών. Το κάλεσμα για Προοδευτική συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι εύρυ. Σκοπός του είναι η συσπείρωση και η συγκρότηση ενός δυνατού και προοδευτικού πόλου που θα αντιταχθεί στην άνοδο της ακροδεξιάς. Ενώνουμε δυνάμεις για την Ελλάδα των πολλών και την Ευρώπη των λαών και σε αυτό το εγχείρημα δεν έχουν χώρο η διάσπαση και ο διχασμός. Καλούμε όλο τον κόσμο να θέσουμε μαζί ανάχωμα στην επέλαση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΩΤΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ

Μιλώντας η βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη είπε:

Η ψήφος για το ευρωκοινοβούλιο, επειδή ακριβώς πρόκειται για ένα όργανο υπερεθνικό, όχι πολύ κοντά στον πολίτη, είναι χαλαρή και πολλές φορές ψήφος διαμαρτυρίας. Αυτές οι εκλογές του 2019 όμως, δεν επιτρέπουν τέτοιες πολυτέλειες, δεν επιτρέπουν εφησυχασμό γιατί το διακύβευμα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εμπνεύστηκε και δημιουργήθηκε με κάποιες αρχές. Τις αρχές της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της ισότητας. Αυτές οι αρχές έχουν όμως σταδιακά εγκαταλειφθεί και τη θέση τους έχουν πάρει όργανα που, πολλές φορές, δεν έχουν εκλεγεί από τους ευρωπαίους πολίτες και που αποφασίζουν και ασκούν πολιτικές που επίκεντρο τους έχουν αριθμούς, έχουν οικονομικά μεγέθη, εφαρμόζουν επιλογές λιτότητας, εφαρμόζουν επιλογές που στο επίκεντρό τους δεν είναι ο άνθρωπος. Για αυτό το λόγο αυτά τα κενά που δημιουργήθηκαν από την επιλογή αυτών των πολιτικών, τα κάλυψαν οι αντιλήψεις του νεοφιλελευθερισμού και οι ακροδεξιές αντιλήψεις επεκτάθηκαν και έχουν μεγάλη άνοδο στην Ευρώπη. Έναντι αυτών των ακροδεξιών αντιλήψεων και αυτών των πολιτικών που επάγονται πρέπει να βάλουμε ένα ανάχωμα και αυτό είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών.

Σε αυτές τις εκλογές η ψήφος του Έλληνα πολίτη και των Ευρωπαίων πολιτών γενικά έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Πρέπει να εκλέξουμε ανθρώπους, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να εκλεγούν άνθρωποι στο ευρωκοινοβούλιο που θα εφαρμόζουν άλλες πολιτικές από τις σημερινές, που στο επίκεντρό τους θα έχουν τον άνθρωπο, θα ξαναφέρουν στο επίκεντρο τη δημοκρατία και την αλληλεγγύη των πολιτών, μακριά από τα ψηλά τείχη και τις επιλογές εκείνες που ακολουθήθηκαν μέχρι σήμερα και έφεραν διασπαστικές τάσεις. Και βλέπουμε τι ακριβώς έχει συμβεί στην περίπτωση του grexit. Ο εφιάλτης της ανόδου της ακροδεξιάς θα τελειώσει όταν αρχίσουν να τελειώνουν οι ανισότητες για αυτό, όπως είπε και πρωθυπουργός, χρειάζεται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την Ευρώπη, βασισμένο στην κοινωνική αλληλεγγύη, στη δικαιοσύνη και στη δημοκρατία. Με αυτό το μήνυμα ξεκινάει η προεκλογική εκστρατεία και έχουμε την τιμή να ξεκινάει από την πόλη μας, στην Καλαμάτα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα είναι εδώ την επόμενη Πέμπτη και καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτή την εκδήλωση, αλλά όχι μόνο σε αυτή την εκδήλωση, αλλά και σε αυτόν τον αγώνα που κάνουμε, ενάντια στις ακροδεξιές δυνάμεις και τις νεοφιλελεύθερες επιλογές».

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό Video:

Από την συνέντευξη τύπου στη Νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για την επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και ομιλία του , την Πέμπτη 18 Απριλίου, στις 7 το βράδυ, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Παραλίας.

Δημοσιεύτηκε από Γιώτα Κοζομπόλη στις Σάββατο, 13 Απριλίου 2019

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ

Ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας είπε σχετικά:

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού σηματοδοτεί πολλά για τον τόπο μας που αφορά στο διακύβευμα αυτών των εκλογών, των αυτοδιοικητικών και των εκλογών για την ευρωβουλή. Το διακύβευμα που εμπλέκει τουλάχιστον την ευρωβουλή, όπου ανεβαίνουν ακραίες νεοφιλελεύθερες και ακραίες δεξιές και φασιστικές τάσεις, είναι το άνοιγμα που κάνει ο πρωθυπουργός, αυτή τη στιγμή, στο προοδευτικό κίνημα, απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και στην ακραία ρητορική της δεξιάς σε όλη την Ευρώπη. Είναι μεγάλη μας τιμή και καλούμε όλο τον κόσμο, η αφετηρία αυτή της προσπάθειας να γίνεται στη Μεσσηνία μας, στον τόπο μας. Κι αυτό είναι ενδεικτικό στο πόσο μεγάλη σημασία δίνει ο πρωθυπουργός για τον τόπο μας. Καλούμε όλους τους πολίτες την Πέμπτη να βρίσκονται στην ομιλία. Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Απέναντι στην ακραία ρητορική. Η αρχή έγινε το 2015 με όσα απεύθυνε ο πρωθυπουργός στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Και θα συνεχίσουμε η Ελλάδα σαν μία μικρή χώρα της Ευρώπης αλλά μεγάλη δημοκρατικά να είναι ο άξονας αυτός που θα δείξει το δρόμο για την αντιστροφή αυτών που γίνονται τα τελευταία χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει την Πέμπτη στην ομιλία του πρωθυπουργού».

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό Video:

Το κάλεσμα και το διακύβευμα #messinia #kalamata #syriza #τσιπρας

Δημοσιεύτηκε από Petros Konstantineas στις Σάββατο, 13 Απριλίου 2019

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

Η εκπρόσωπος του υπουργού Εξωτερικών και βουλευτή Μεσσηνίας Θεοδοσία Φλώρου ανέφερε ότι «ο υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας Γιώργος Κατρούγκαλος δεν μπορεί να παρευρίσκεται σήμερα εδώ, επειδή ταξιδεύει με τον πρωθυπουργό στην Ιορδανία ωστόσο μεταφέρω εκ μέρους του το εξής διάβασε μήνυμά του, το οποίο έχει ως εξής μήνυμα:

Η επικείμενη ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην πόλη μας σηματοδοτεί τη δημιουργία ενός μεγάλου προοδευτικού μετώπου και στην περιοχή μας, με στόχο την υπεράσπιση της δημοκρατίας ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά. Μπροστά μας βρίσκονται τρεις κρίσιμες μάχες, αρχής γενομένης από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Το αποτέλεσμα αυτών των αναμετρήσεων θα καθορίσει την πορεία της χώρας στην Ευρώπη και τα επόμενα χρόνια. Για αυτό η ενεργός συμμετοχή κάθε δημοκρατικού πολίτη είναι καθοριστικής σημασίας, για να συνεχίσουμε την πολιτική της δίκαιης ανάπτυξης της χώρας μας και να προασπίσουμε μία Ευρώπη περισσότερο κοινωνική με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Την Πέμπτη 18 Απριλίου θα συμμετέχουμε όλες και όλοι στην πολιτική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας
Με εκτίμηση
Γιώργος Κατρούγκαλος»

μοιραστειτε το:

Comments are closed.