Ανοιχτή επιστολή του ΠΑΜΕ στο Δ.Σ. του Ε.Κ. Καλαμάτας

0

Προς τα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

Συνάδελφοι, το τελευταίο διάστημα και με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού οι εργαζόμενοι της περιοχής και τα δικαιώματα τους δέχονται ανελέητη επίθεση από την εργοδοσία. Με βάση τις Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης καθιερώνονται μια σειρά από διαχρονικές αξιώσεις του ΣΕΒ.

  • Η εκ περιτροπής εργασία και η απογείωση των ελαστικών σχέσεων απασχόλησης, όπου ο εργοδότης μπορεί να απασχολεί το προσωπικό του για όσο χρόνο και όποτε αυτός θέλει πληρώνοντας τους μισούς μισθούς.
  • Η δυνατότητα επιβολής της τηλεργασίας που σμπαραλιάζει τα ωράρια των εργαζομένων.
  • Οι απληρωσιές με πρόφαση την πανδημία και την πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων.
  • Δεν δίνονταν άδειες ειδικού σκοπού σε γονείς που το δικαιούνταν και χρεώνονται την κανονική τους άδεια.

Για όλα αυτά το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας πρέπει να σταθεί μπροστάρης στον αγώνα των εργαζομένων προκειμένου να αποκρούσουν την επίθεση στα δικαιώματα τους.

Είναι ώρα ευθύνης από όλα τα μέλη της διοίκησης. Το ΔΣ του Εργατικού κέντρου πρέπει να συνεδριάσει άμεσα, να συζητήσει την κατάσταση στους χώρους δουλειάς και να σχεδιάσει την απάντηση των εργαζομένων στην επίθεση που δέχονται.

Σε αυτές τις συνθήκες οι προφάσεις που προβάλει η πλειοψηφία της διοίκησης για αποφυγή συνωστισμού, ώστε να μη γίνει η συνεδρίαση στερούνται σοβαρότητας.

ΥΓ: Η συνεδρίαση μπορεί να γίνει στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου τηρώντας αποστάσεις μεταξύ τω μελών της διοίκησης.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

μοιραστειτε το:

Comments are closed.