Ανοίγει η αυλαία του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού

0

Την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 θα ανοίξει η αυλαία του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις στο Μέγαρο Χορού ώστε όλα να είναι έτοιμα για την έναρξή του.

Την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 περί τα 70 παιδιά της Καλαμάτας, ηλικίας 4 – 16 ετών, «θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους» από το σεμινάριο με τίτλο: «Η χαμένη κάλτσα», όπως ανέφερε η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Λίντα Καπετανέα, σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 και διευκρίνισε: «Είναι μία παρουσίαση συλλογικότητας και δημιουργικότητας από το σεμινάριο. Δε θα είναι παράσταση, θα είναι παρουσίαση του τι μάθανε στο σεμινάριο αυτές τις 5 ημέρες».

Στη σχετική παρουσίαση θα συμμετάσχουν με ειδική είσοδο 5 ευρώ για τις οικογένειες των παιδιών.

Ο Δήμαρχος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε μεταξύ άλλων: «Έχουμε τη βεβαιότητα ότι το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τον αγώνα, τον οποίον έχει κάνει η κυρία Καπετανέα όσον αφορά στην αναβάθμιση του Φεστιβάλ.

Από την Παρασκευή που ξεκινάμε, θα έχουμε πολύ κόσμο στην πόλη της Καλαμάτας. Ήδη η διάθεση των εισιτηρίων πηγαίνει καλύτερα από κάθε άλλη φορά.

Εύχομαι καλή επιτυχία και είμαι βέβαιος ότι αυτή τη μεγάλη εκδήλωση θα αγκαλιάσουν οι Καλαματιανοί. Άλλωστε, έχει ληφθεί πρόνοια ώστε η πόλη να φαίνεται ότι εορτάζει, με τις σημαίες που έχουν τοποθετηθεί στους κόμβους και στους κεντρικούς δρόμους. Θεωρώ ότι δε θα υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα».

Ο Π. Νίκας προσέθεσε ότι «την Παρασκευή, μισή ώρα πριν από την έναρξη της πρεμιέρας, θα κάνουμε αποκάλυψη δύο καλλιτεχνικών δημιουργημάτων στο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Το ένα είναι αφιερωμένο στο Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και το άλλο στο Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Είναι οι μεγάλοι χορηγοί και του Φεστιβάλ Χορού, αλλά και όλων των μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε αυτή την πόλη».

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Τύπο για τη συμβολή του στην προσπάθεια προβολής του Φεστιβάλ, τις προσπάθειες που γίνονται γι’ αυτό το μεγάλο, όπως τον χαρακτήρισε, θεσμό, ίσως το σημαντικότερο καλλιτεχνικό θεσμό στην περιφερειακή Ελλάδα.

Στη συνέχεια, μίλησαν η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας Αναστασία Μπελογιάννη και η Λίντα Καπετανέα, που αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ και επεσήμανε ότι ο περφόρμερ Olivier de Sagazan θα δώσει πρόσθετη παράσταση στις 13 του μήνα, καθώς για εκείνην της 14ης Ιουλίου έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια. Τόνισε, ακόμη, ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Φεστιβάλ, αυτό φιλοξενεί μία παράσταση για όλη την οικογένεια. Πρόκειται για την παράσταση «Cartoon» του Anton Lachky, που θα δοθεί στις 18.7.2018, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας – Κεντρική Σκηνή, με ώρα ενάρξεως 20:00.

Η προπώληση εισιτηρίων συνεχίζεται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, πρωί και απόγευμα, αλλά και ηλεκτρονικά.

  • Δείτε εδώ το πρόγραμμα του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
  • Αναλυτικά στοιχεία για το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (πρόγραμμα παραστάσεων, Outdoor εκδηλώσεις, σεμινάρια, εισιτήρια, κλπ), δείτε εδώ.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.