Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Δημ. Κουκούτσης

0

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ

Επιστολή ανεξαρτητοποίησης παρέδωσε σήμερα Σάββατο (4/3/2017) στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο βουλευτής Μεσσηνίας της «Χρυσής Αυγής» Δημήτρης Κουκούτσης, στην οποία αναφέρει: «Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, με την παρούσα κοινοποίηση σας κάνω γνωστό ότι από σήμερα δεν ανήκω στην κοινοβουλευτική ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή και ως εκ τούτου δηλώνω ανεξάρτητος βουλευτής».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της «Χρυσής Αυγής» μένει με 17 βουλευτές και είναι πλέον τέταρτη σε κοινοβουλευτική δύναμη, μετά από εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ. και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στο μεταξύ, με έγγραφη δήλωση, ο Δ. Κουκούτσης επιχειρεί να εξηγήσει τους λόγους ανεξαρτητοποίησής του, αναφέροντας ότι «τα τελευταία πέντε έτη έζησα ιστορικές στιγμές, ημέρες θριάμβου και μεγάλων χαρών μαζί με τους συναγωνιστές μου εντός και εκτός κοινοβουλίου!», ενώ συμπληρώνει πως έζησε «όμως και στιγμές δύσκολες για εμένα, τα αδέλφια μου εντός και εκτός κοινοβουλίου […] Η αλήθεια είναι ότι εκείνες τις δύσκολες στιγμές κάποιοι λιγοψύχησαν, άλλοι χάθηκαν κι άλλοι λούμωξαν και περίμεναν να περάσει η τρικυμία…».

Στην επιστολή του αφού σημειώνει ακόμη ότι «στο διάβα του χρόνου στο κίνημα παρεισέφρησαν και κάποιοι όψιμοι εθνικιστές, γυρολόγοι της πολιτικής, παλαιάς κοπής κομματάρχες απομεινάρια του πάλαι ποτέ “κατεστημένου” οι οποίοι συμμαχώντας με κάποιους ετερόκλητους αγράμματους ξερόλες δημιουργούν εμπόδια στο δυνάμωμα του κινήματος», προσθέτει: «Τούτες τις στιγμές η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ένα άτι που μπορεί να περάσει πάνω από όλα τα εμπόδια… κι όμως κάποιοι έντεχνα του φορτώνουν βάρη και του κρατάν τα γκέμια. Το κάνουν αυτό γιατί αν φτάσει η Χ.Α εκεί ψηλά, εκεί που της πρέπει, αυτοί θα φανούν λίγοι».

Καταλήγοντας, εξηγεί το λόγο της ανεξαρτητοποίησής του: «Από την στιγμή που ένοιωσα αδύναμος και απομονωμένος απέναντι σε όλα αυτά τα βαρίδια κρίνω ότι ηθικά δεν μπορώ να βρίσκομαι δίπλα τους και επέλεξα να αποχωρήσω. Άλλωστε στην αξιοπρέπεια και στην τιμή δεν χωράνε ζυγαριές».

Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜ. ΚΟΥΚΟΥΤΣΗ

Αναλυτικά η δήλωση ανεξαρτητοποίησης έχει ως εξής:

«Η ύπαρξη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για τους περισσότερους Έλληνες ίσως να υφίσταται από την προεκλογική περίοδο της Άνοιξης του 2012.Λίγοι όμως γνώριζαν ότι η ΧΑ προϋπήρχε και μάλιστα για αρκετά χρόνια έδινε τον αγώνα της στο πεζοδρόμιο μοναχικά, χωρίς τυμπανοκρουσίες γι’ αυτά που πρέσβευε και συνεχίζει να πρεσβεύει. Από τις τάξεις της πέρασαν χιλιάδες νέοι και νέες, άλλοι έμειναν, άλλοι έφυγαν αλλά στα «εύκολα» χρόνια της ψεύτικης ευμάρειας η Χ.Α. κατόρθωσε να φυτέψει σε ένα σημαντικό ποσοστό του λαού μας τον σπόρο του Εθνικισμού!

Είχα την τύχη από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 να είμαι ένας από αυτούς που τους δόθηκε η ευκαιρία να εντρυφήσουν σε αυτές τις ιδέες. Το 2011(εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης) και το 2012 (Εθνικές εκλογές) ο γ.γ. του κινήματος μου έκανε την τιμή να συμμετέχω στα ψηφοδέλτια και να εκλεγώ βουλευτής ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ μέχρι σήμερα.

Τα τελευταία πέντε έτη έζησα ιστορικές στιγμές, ημέρες θριάμβου και μεγάλων χαρών μαζί με τους συναγωνιστές μου εντός και εκτός κοινοβουλίου!

Έζησα όμως και στιγμές δύσκολες για εμένα, τα αδέλφια μου εντός και εκτός κοινοβουλίου, είδα τις συκοφαντίες και την λάσπη των ΜΜΕ, είδα νεκρούς 2 νέους μας, είδα βουλευτές, στελέχη και μέλη του κινήματος να οδηγούνται δεμένοι! Η αλήθεια είναι ότι εκείνες τις δύσκολες στιγμές κάποιοι λιγοψύχησαν, άλλοι χάθηκαν κι άλλοι λούμωξαν και περίμεναν να περάσει η τρικυμία…

Ευτυχώς εγώ δεν ανήκα σε αυτούς και μάρτυράς μου η 9ωρη απολογία μου, η καθημερινή μου παρουσία, ο κατ’ οίκον εγκλεισμός μου αλλά κυρίως το ζεστό χαμόγελο των ΛΙΓΩΝ συναγωνιστών που περάσαμε ατέλειωτες ώρες στα εφετεία και τις φυλακές.

Παρ’ όλες όμως τις καλές προθέσεις της φυλακισμένης τότε ηγεσίας, στο διάβα του χρόνου στο κίνημα παρεισέφρησαν και κάποιοι όψιμοι εθνικιστές, γυρολόγοι της πολιτικής, παλαιάς κοπής κομματάρχες απομεινάρια του πάλαι ποτέ «κατεστημένου» οι οποίοι συμμαχώντας με κάποιους ετερόκλητους αγράμματους ξερόλες δημιουργούν εμπόδια στο δυνάμωμα του κινήματος.

Τούτες τις στιγμές η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ένα άτι που μπορεί να περάσει πάνω από όλα τα εμπόδια… κι όμως κάποιοι έντεχνα του φορτώνουν βάρη και του κρατάν τα γκέμια.

Το κάνουν αυτό γιατί αν φτάσει η Χ.Α εκεί ψηλά, εκεί που της πρέπει, αυτοί θα φανούν λίγοι…

Από την στιγμή που ένοιωσα αδύναμος και απομονωμένος απέναντι σε όλα αυτά τα βαρίδια κρίνω ότι ηθικά δεν μπορώ να βρίσκομαι δίπλα τους και επέλεξα να αποχωρήσω. Άλλωστε στην αξιοπρέπεια και στην τιμή δεν χωράνε ζυγαριές.

Παρ’ όλη λοιπόν την πίκρα μου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου κάθε επιτυχία στο κίνημα, στον αρχηγό, στα αδέλφια μου της Κ.Ο, σε όλους αυτούς τους άοκνους επιστήμονες που εργάζονται εξαντλητικά στο κόμμα αλλά κυρίως σε όλον αυτό τον λαό που αγκάλιασε το κίνημα.

Καλώ τους Έλληνες Εθνικιστές να παραμείνουν στις επάλξεις του αγώνα και να στηρίξουν το κίνημα!

ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ!

Υ.Γ Για αυτούς που θα μου προσάψουν ότι δεν παραδίδω την βουλευτική έδρα ένα έχω να πω: συνελήφθην ως βουλευτής και θα δικαστώ ως βουλευτής.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»

μοιραστειτε το:

Comments are closed.