Ανελκύστηκε το μισοβυθισμένο σκάφος στο λιμάνι Καλαμάτας

0

Με μεγάλο γερανό εξειδικευμένης εταιρείας, συνοδευόμενο από το αναγκαίο υποστηρικτικό υλικό, που μεταφέρθηκε με φορτηγά από την Τρίπολη, ανελκύστηκε σήμερα, Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, το μισοβυθισμένο στο λιμάνι Καλαμάτας σκάφος «Mr Musti», με έξοδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Το συγκεκριμένο ιστιοφόρο, το οποίο είχε κατασχεθεί για μεταφορά παράνομων μεταναστών, παρουσίασε εισροή υδάτων το πρωί της Κυριακής 18 Νοεμβρίου 2018, με αποτέλεσμα να βυθισθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του στον προβλήτα μπροστά στο Τελωνείο.

Mr Musti III

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας στο παρελθόν είχε πολλές φορές συνδράμει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας στην απάντληση υδάτων από το βυθισθέν και άλλα κατασχεθέντα σκάφη, που βρίσκονται στο λιμάνι επί χρόνια και δεν έχουν, δυστυχώς, εκποιηθεί.

Σήμερα, στο πλαίσιο συνεργασίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, τοποθετήθηκε γύρω από το ιστιοφόρο ένα πλωτό φράγμα για την αποτροπή τυχόν ρύπανσης, ενώ δύτης έκλεισε με επιθέματα το ρήγμα που είχε προκληθεί στα ύφαλα του σκάφους.

Με τη χρήση ειδικού γερανού με μεγάλο αντίβαρο, το σκάφος ανυψώθηκε, στις 2 μ.μ. και η Πυροσβεστική Υπηρεσία εγκατέστησε αντλία, στην οποία προστέθηκε μία ακόμη, ώστε να αδειάσει το ιστιοφόρο από τα νερά που το είχαν κατακλύσει.

Mr Musti 3

Αργά το απόγευμα, το σκάφος εναποτέθηκε και πάλι στη θάλασσα, ενώ παρέμεναν δίπλα του σε εφεδρεία ο γερανός και οι αντλίες. Αύριο, νωρίς το πρωί, το σκάφος θα ρυμουλκηθεί στη νοτιοδυτική πλευρά του λιμένα Καλαμάτας και ο γερανός θα το ανελκύσει και θα το τοποθετήσει στην ξηρά, σε χώρο αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου προς φύλαξη, καθώς το ιστιοφόρο αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Ελληνικού Δημοσίου.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.