Ανελκύσθηκε κατασχεμένο σκάφος για να μη βουλιάξει

0

Ανελκύσθηκε χθες (Κυριακή 23 Ιουνίου 2019) το πρωί το κατασχεθέν cruiser «Alamir Mustafa», που βρισκόταν στο λιμάνι της Καλαμάτας από τις 15 Οκτωβρίου 2013, καθώς ευρισκόμενο σε κακή κατάσταση, εισέρρεαν σε αυτό θαλάσσια ύδατα από ρήγμα που είχε ανοίξει στο κύτος του, με άμεσο κίνδυνο να βουλιάξει.

Το σκάφος ρυμουλκήθηκε στη νοτιοδυτική πλευρά του λιμένα Καλαμάτας και εκεί ο μεγάλος γερανός, που με μέριμνα και δαπάνες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας ήλθε από την Τρίπολη, το ανέλκυσε και το τοποθέτησε στην ξηρά. Σημειώνεται ότι το «Alamir Mustafa» έχει κατασχεθεί για παράνομη διακίνηση παράτυπων μεταναστών, χωρίς να έχει καταστεί μέχρι σήμερα δυνατή η εκποίησή του. Το cruiser «Alamir Mustafa» θα παραμείνει σε χώρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, φυλασσόμενο από το Λιμενικό Σώμα ως ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου.

Από το Δήμο διευκρινίζεται ότι «το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας ουδεμία ευθύνη έχει για την καθυστέρηση εκποίησης των κατασχεθέντων πλοίων στο λιμάνι. Η ευθύνη ανήκει σε διάφορες Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών», ενώ στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται:

«Οι οχλήσεις από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και το Δήμο Καλαμάτας για τη συντόμευση των διαδικασιών είναι συνεχείς, δεδομένου μάλιστα ότι το Λιμενικό Ταμείο επιβαρύνεται με το μεγάλο κόστος των ανελκύσεων, όπως είχε συμβεί και το Νοέμβριο 2018 με το σκάφος “Mr. Musti”. Αυτή τη στιγμή, στην ξηρά φυλάσσονται 3 ανελκυσθέντα σκάφη και εντός του λιμένα βρίσκονται άλλα 3, όλα κατασχεθέντα».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.