Αναφορά Χαρίτση στη Βουλή για τα ΕΛΤΑ της Κορώνης

0

Την επιστολή του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα σχετικά με το πρόβλημα λειτουργίας του καταστήματος των ΕΛΤΑ Κορώνης κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης στην Βουλή, υπό μορφή αναφοράς, προς τον Υπουργό Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τον οποίον καλεί «να μας ενημερώσετε για τις σχετικές σας ενέργειες».

Σε σχετική ανακοίνωση του κ. Χαρίτση αναφέρονται τα εξής:

«Το Κατάστημα ΕΛΤΑ Κορώνης το οποίο εξυπηρετεί τουλάχιστον 10.000 μόνιμους κατοίκους 30 τοπικών κοινοτήτων – αριθμός που τριπλασιάζεται κατά την θερινή περίοδο, βρίσκεται πρακτικά εκτός λειτουργίας λόγω συνταξιοδότησης του προϊσταμένου και δύο υπαλλήλων του. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στους κάτοικους της περιοχής λόγω των μεγάλου φάσματος παροχής υπηρεσιών που προσέφερε.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα Ταχυδρομικά Κατάστηματα των ΕΛΤΑ σε Μελιγαλά και  Φιλιατρά και σε άλλα καταστήματα  στον νομό Μεσσηνίας. Η εικόνα αυτή ελπίζουμε να μην είναι προάγγελος για κλείσιμο καταστημάτων όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα σε αρκετές πόλεις της επαρχίας, αλλά και στην πρωτεύουσα (πχ Καισαριανή).

Αναμένουμε την απάντηση του Υπουργείου στην επιτακτική πλέον ανάγκη στελέχωσης των Ταχυδρομικών Καταστημάτων που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα λειτουργίας, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των κατοίκων των περιοχών αυτών, οι οποίοι αναγκάζονται να πραγματοποιούν μετακινήσεις πολλών χιλιομέτρων προς άλλα καταστήματα, με μεγάλη οικονομική επιβάρυνση, για τις συναλλαγές τους».

Το κείμενο της αναφοράς του κ. Χαρίτση έχει ως εξής:

“Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Αλέξανδρος (Αλέξης) Χαρίτσης καταθέτει αναφορά προς τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σχετικά με την επιστολή του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος με θέμα «Αναφορά σχετικά με την λειτουργία του Ταχυδρομικού Καταστήματος Κορώνης και αίτημα για την επαρκή στελέχωσή του». Στην επιστολή τονίζεται η αδυναμία λειτουργίας του Ταχ. Καταστήματος Κορώνης, λόγω συνταξιοδότησης των υπαλλήλων και του προϊσταμένου του και της αναστάτωσης που προκαλεί στους 10.000 μόνιμους κατοίκους της περιοχής και ζητά την άμεση αντικατάσταση των συνταξιοδοτηθέντων υπαλλήλων, προκειμένου το συγκεκριμένο Κατάστημα να συνεχίσει την εύρυθμη λειτουργία του.

Επισυνάπτεται η επιστολή.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις σχετικές σας ενέργειες.”

μοιραστειτε το:

Comments are closed.