Αναστέλλει η Πειραιώς την απόφασή της

0

ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΧΏΡΑ

H Τράπεζα Πειραιώς αναστέλλει την εκτέλεση της απόφασή της για λειτουργία του καταστήματός της στη Χώρα μόνο κάθε Τρίτη και Παρασκευή από τη Μεγάλη Πέμπτη 5 Απριλίου, όπως αποφασίστηκε σήμερα.

Ειδικότερα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 30 Μαρτίου στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς στην Αθήνα, στο γραφείο του Γενικού Διευθυντή της κ. Κουτεντάκη, πάρθηκε η προαναφερόμενη απόφαση.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Πετρόπουλο, το μέλος του τοπικού συμβουλίου της Χώρας Χρήστο Σβάρνα και το σύμβουλο του Δημάρχου Ιωάννη Γεώργιζα.

Της συνάντησης προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου με τον Διευθύνοντα  Σύμβουλο της Τράπεζας Χρήστο Μεγάλου, στον οποίο μετέφερε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλιου Πύλου – Νέστορος για αντιδράσεις των κατοίκων της Χώρας, όπως απόσυρση καταθέσεων και επιστροφή των POS από τους επαγγελματίες, μεταξύ άλλων, αν η Τράπεζα Πειραιώς εμείνει στην απόφασή της.

Ο γενικός διευθυντής, κ. Κουτεντάκης, συνοδευόμενος από τον περιφερειακό διευθυντή κ. Σταυρόπουλο, παρουσίασε στοιχεία προσπαθώντας να τεκμηριώσει την αρχική απόφαση της τράπεζας, δίνοντας έμφαση στο γεγονός της πίεσης που υφίσταται η τράπεζα λόγω της εθελουσίας εξόδου και των υποχρεώσεων που έχει για μείωση των υποκαταστημάτων της σε όλη τη Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος παρέδωσε την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου και μετέφερε αποφασιστικά τη στάση της κοινωνίας της Χώρας και ολόκληρης της περιοχής παρουσιάζοντας αναλυτικά την κατάσταση και τις συνέπειες που μπορεί να υπάρχουν.

Ο Δήμαρχος ανέφερε τον τρόπο που το υποκατάστημα επιδρά στη δραστηριότητα της περιοχής, τις ιδιαίτερες ανάγκες των κατοίκων και τη σημασία για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

Η συζήτηση διεξάχθηκε τελικώς σε πλαίσιο κατανόησης και αποφασίστηκε η αναστολή εκτέλεσης της απόφασης για το υποκατάστημα της τράπεζας στη Χώρα.

Η συγκεκριμένη απόφαση προκαλεί σοβαρές δυσκολίες στην Τράπεζα η οποία ωστόσο κατανόησε τις δυσκολίες που θα προκαλούνταν στην αντίθετη περίπτωση.

Συμφωνήθηκε επίσης να ξεκινήσει άμεσα ένας διάλογος με την τοπική κοινωνία ώστε η λειτουργία του υποκαταστήματος να είναι προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.