Αναπάντητα ερωτήματα για το πυροσβεστικό της Πύλου που… βούτηξε

0

Τα πολλά ερωτήματα για το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου, το οποίο το πρωί της Δευτέρας (24/9/18), που η Πύλος γιόρταζε τη Πολιούχο της Μυρτιδιώτισσα, βρέθηκε σε ρέμα στη θέση “Λιμανάκια”. πολλαπλασιάστηκαν μετά τα όσα λέχθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου Νέστορος, στο οποίο χθες (Τετάρτη) συζητήθηκε το θέμα προ ημερήσιας διάταξης.

Μετά την «ενημέρωση» του σώματος για τις καταγραφές του GPS που διέθετε το πυροσβεστικό όχι μόνο δεν λύθηκαν οι απορίες και τα ερωτηματικά, αλλά πολλαπλασιάστηκαν και εξακολουθούν τουλάχιστον να παραμένουν τα βασικά: Για το αν υπήρξε κλοπή, αν διαπιστώθηκε διάρρηξη στο αυτοκίνητο, ή αν έγινε κάτι διαφορετικό. Και πολλά είναι τα μυστήρια, όπως καταγράφεται η κίνηση του πυροσβεστικού από το GPS.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο Blog “Τα κανόνια του Ναυαρίνου”, (του Δημήτρη Πανοσκάλτση), κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πρώτος πήρε τον λόγο ο δήμαρχος Δημ. Καφαντάρης προκειμένου να ενημερώσει το Σώμα για το συμβάν. Όπως είπε, τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα εκλάπη το πυροσβεστικό όχημα από τον μόλο που ήταν σταθμευμένο το βράδυ και βρέθηκε στην περιοχή “Λιμανάκια”. Όπως διαβεβαίωσε

Όπως είπε ο κ. Καφαντάρης, ο δήμος και η νομική του υπηρεσία έχουν προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες που ορίζει ο νόμος, έχουν καταθέσει μήνυση στο Λιμεναρχείο, το οποίο διενεργεί προανάκριση, ενώ η αστυνομία έχει ήδη λάβει δακτυλικά αποτυπώματα, από το αυτοκίνητο, το οποίο ανασύρθηκε.

pyrosvestiko pylou

Ακόμα ο δήμαρχος Πύλου, παρουσίασε τα στοιχεία που δόθηκαν από την εταιρεία των GPS που ήταν εφοδιασμένο και χρησιμοποιούσε το πυροσβεστικό όχημα, σύμφωνα με τα οποία:

  • Ώρα 4:05, το GPS του πυροσβεστικού οχήματος κατέγραψε κίνηση από τον μόλο που ήταν σταθμευμένο,
  • Ώρα 4:07,41 βρισκόταν στο γκρεμό, στην περιοχή “Λιμανάκια”.

Το πυροσβεστικό λοιπόν, διήνυσε την απόσταση σε μόλις 2.41 λεπτά, όπως το κατέγραψε ο δορυφόρος και γνωστοποίησε η εταιρία στο Δήμο, σύμφωνα με τον Δήμαρχο.

Ηλιας Κανάκης: Το GPS δεν λειτουργούσε γιατί η πορεία δεν έχει καταγραφεί. Φαίνεται ένα αυτοκίνητο στο λιμάνι και από την άλλη να είναι εκεί που βρέθηκε. Η πορεία που δείχνει το GPS είναι να περνά πάνω από τα σπίτια και το κάστρο. Γιατί, ια να μην το πιάνει σημαίνει ότι ήταν κλειστό το GPS .

1) Δεν έχει καταγραφεί η πορεία του αυτοκίνητου από το GPS;

2) Δευτέρα προς Τρίτη;

Αντιδήμαρχος: Όχι ,Κυριακή προς Δευτέρα

Ηλιας Κανάκης: Κυριακή βράδυ έχουν κινηθεί δυο οχήματα της Πυροσβεστικης Πύλου προς τα “Λιμανάκια”, υπάρχει δελτίο κίνησης;

Λεωνίδας Γαιτάνης: Υπάρχουν σε όλα τα αυτοκίνητα GPS; με πρώτο του δημάρχου ….

Ηλιας Κανακης: Αν έχει του δημάρχου το αμάξι GPS σας ερωτά, γιατί δεν απαντάτε;

μοιραστειτε το:

Comments are closed.