Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τη στάση ΔΑΠ και ΠΑΣΠ στο ΑΕΙ Καλαμάτας

0

Στα Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκαν στους συλλόγους ΤΙΑΔΠΑ, Φιλολογίας και ΣΤΕΓ οι εκπρόσωποι της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. κατέθεσαν ψήφισμα καταδίκης της κρατικής καταστολής που με επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ κλιμακώνεται τη τελευταίο εβδομάδα.

Καμιά εντύπωση πλέον δεν μας προκαλεί το γεγονός ότι ΠΑΣΠ και ΔΑΠ για ακόμα μια φορά ταυτιστήκαν. Στήριξαν τη κρατική καταστολή στην ΑΣΟΕΕ,  στη Λέσβο και στη Χίο, την συμμετοχή της αστυνομίας στο συνέδριο παρωδία της ΓΣΕΕ. Αυτό έρχεται ως συνέχεια της στάσης που είχαν κρατήσει για την καταστολή στην σύνοδο των πρυτάνεων στο Καβούρι, στο άγαλμα του Τρούμαν, την στάση που είχαν κρατήσει για τον συνδικαλιστικό νόμο και το πάγωμα της απεργίας.

Είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είτε με κυβέρνηση ΝΔ φαίνεται ότι η κρατική καταστολή δεν τους αγγίζει! Δίνουν συγχωροχάρτι στην εκάστοτε κυβέρνηση για να υλοποιεί ανενόχλητη τα σχέδια της τρομοκρατώντας το λαό και τη νεολαία.

Το δόγμα “νόμος και τάξη” έρχεται σε μια περίοδο που παίρνονται άδικα και σκληρά μέτρα σε όλα τα επίπεδα. Από τα νομοσχέδια για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια που βάζουν ακόμα περισσότερα εμπόδια σε έναν νέο να σπουδάσει μέχρι την πολιτική εγκλωβισμού των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας, όλα απαιτούν να επικρατήσει “σιγή νεκροταφείου”, να μην αντιδράσει ο λαός και η νεολαία απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Οι παρατάξεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ παίζουν τον δικό τους ρόλο στην ώστε να υπάρξει πλήρη υποταγή των νέων σε αυτές τις εξελίξεις, να μην εκφραστεί καμία αμφισβήτηση στην κυρίαρχη πολιτική αντίθετα να θεωρείται δεδομένη.

Οι φοιτητές μπορούμε να αναλάβουμε δράση. Δυναμώνοντας τη συζήτηση και το κοινό αγώνα στα έτη και στις σχολές μας να δώσουμε απάντηση στα σχέδια τους, να δυναμώσουμε την αμφισβήτηση στην κυρίαρχη πολιτική που χτυπά τους λαούς στη περιοχή μας, τη νεολαία και τα σύγχρονα δικαιώματα μας.

ΚΝΕ – Οργανώσεις Βάσης ΑΕΙ Καλαμάτας

μοιραστειτε το:

Comments are closed.