“Ανακαλύπτοντας” την Παλαιά Αετοφωλιά

0

Ένα χωριό που μπορεί να εγκαταλείφθηκε αλλά διατηρεί στα σπλάχνα του ανόθευτα στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς και διεκδικεί την επανεξέταση των υπoχρεώσεων της επίσημης πολιτείας απέναντί του, παρουσιάζει ο φορέας ψηφιακής προβολής «Στην ομορφιά που χάνεται» μέσα από καταχώρηση οδοιπορικών σε ομάδες κοινωνικής δικτύωσης στο ίντερνετ και στην ιστοσελίδα: www.aetofoliaodoiporiko.blogspot.com.

Πρόκειται για την Παλιά Αετοφωλιά, στην οποία σώζεται η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που έχει κηρυχτεί διατηρητέο μνημείο, ένα πηγάδι που έχει και αυτό κηρυχτεί διατηρητέο μνημείο αλλά κινδυνεύει να βυθιστεί, το κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου που έχει αξιολογηθεί ως μνημείο υπόδειγμα αγροτικού μονοτάξιου σχολείου. Αξίζει να αναφερθεί πως στο χωριό υπάρχουν διάσπαρτα πέτρινα σπίτια εγκαταλειμμένα, ενώ η θέα από το χωριό είναι απρόσκοπτη προς όλη τη μεσσηνιακή πεδιάδα και μοναδική.

Για το οδοιπορικό συνεργάστηκαν ο Γιώργος Σταθόπουλος η Νίκη Γιαννακοπούλου και ο Γιάννης Λάσκαρης, ενώ ομάδα μαθητών της σχολής πληροφορικής «Αλγόριθμος» συνετέλεσε στην ψηφιακή παρουσίαση του οδοιπορικού.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.