Αναθέσεις εργολαβιών για τις ζημιές στον Ταΰγετο

0

Τους χώρους όπου γίνονται εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από τις κατολισθήσεις, στην περιοχή της Αλαγονίας, επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας «μέχρι αύριο το μεσημέρι, αναμένεται να δοθεί σε κυκλοφορία ο δρόμος από το Δημοτικό Διαμέρισμα Αλαγονίας μέχρι τον οικισμό Μαχαλάς (προσωρινή σύνδεση). Με τον τρόπο αυτό, γίνεται αποκατάσταση της κυκλοφορίας από την Αρτεμισία μέχρι το Μαχαλά.

Την επόμενη εβδομάδα και με την ολοκλήρωση των μελετών, θα γίνουν οι εξής αναθέσεις εργολαβιών:

  • Οριστική αποκατάσταση δρόμου από την Αλαγονία μέχρι το Μαχαλά
  • Αποκατάσταση του δημοτικού δρόμου μετά το Μαχαλά και μέχρι τη Νέδουσα
  • Αποκατάσταση δευτερευόντων δημοτικών δρόμων μέσα στους οικισμούς και αγροτικών οδών
  • Αποκατάσταση δρόμου από την εθνική οδό προς Καρβέλι – Λαδά – εθνική οδό
  • Την Τρίτη προγραμματίζεται να υπογραφεί η ανάθεση κατασκευής τοιχίων αντιστήριξης σε όλες τις περιοχές του Δήμου που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μετά την ολοκλήρωση των ως άνω, θα αρχίσει η μελέτη αποκατάστασης των ζημιών στην περιοχή Ελαιοχωρίου».

Για τις τρεις οικογένειες, των οποίων τα σπίτια έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα και τώρα διαμένουν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην Αλαγονία, τις δαπάνες στέγασης και σίτισης των οποίων καταβάλλει ο Δήμος, ο Δήμαρχος αποδέχθηκε την εισήγηση του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας και της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, που προβλέπουν ότι:

  • θα παραταθεί η διαμονή τους μαζί με τη χορήγηση φαγητού μέχρι 20 Μαρτίου, εκεί όπου διαμένουν τώρα και
  • θα ειδοποιηθούν άμεσα για την αναζήτηση σπιτιών προς ενοικίαση στην περιοχή, για τα οποία ο Δήμος θα καταβάλλει το ενοίκιο, μέχρι 120 ευρώ μηνιαίως, έως 31-12-2019.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.